Redmi Note 14 Sertifika Alırken Görüldü

Redmi Note 14

Uzun süredir gündemde olan Redmi Note 14, bu hafta 3C’den sertifika alırken görüldü. Telefonun özelliklerine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Redmi Note 13 serisini geçtiğimiz yılın eylül ayında kullanıcılarla buluşturan Xiaomi, bu seriyi piyasaya sürdükten kısa süre sonra Note serisinin bir sonraki jenerasyonu üzerinde çalışmaya başladı. Daha o dönemde ilk haberlerini almaya başladığımız Redmi Note 14, aradan geçen sürede çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme geldi. Bu sayede teknik özelliklerine dair ilk detayları öğrenme şansı yakaladığımız telefon, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Note 14 bu kez de 3C kurumundan sertifika alırken görüldü.

3C veri tabanında yer alan bilgiler, telefonun batarya özelliklerine dair yeni detayların ortaya çıkmasını sağladı. Redm Note serisinin yeni üyesi, 45 W hızlı şarj özelliğine sahip bir batarya kullanacak. Öte yandan telefonun sertifika alma aşamasına geçmiş olması, çıkışının yaklaştığını gösteriyor. Redmi muhtemelen Note 13 gibi Note 14’ü de eylül ayında piyasaya sürecek. Ancak şimdilik net bir tanıtım tarihi ortaya çıkmadı.

Redmi Note 14 Pro

Daha önce gelen bilgilere göre, Redmi Note 14 serisinde yapılacak yenilikler kamera özellikleri ve tasarım odaklı olacak. Bu serideki modellerden en az birinin 1.5K çözünürlükte, yüksek yenilenme hızına sahip bir ekran kullanacağı söyleniyor. Note 14 Pro olacağı düşünülen bu modelin yonga seti ise Snapdragon 7s Gen 3 olacak. Hatırlarsanız Redmi Note 13 Pro da Snapdragon 7s Gen 2 yonga setini kullanıyordu. Öte yandan gelen bilgiler Redmi Note 14 Pro’da en az 5000 mAh’lık bir batarya olacağını söylüyor.

Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor