Xiaomi Mix Fold 4 Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Xiaomi mix fold 4

Önümüzdeki ay resmi olarak tanıtılacak olan Xiaomi Mix Fold 4, sertifika alırken görüldü; Telefonun özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Katlanabilir telefonlar konusunda Samsung ve Vivo’dan sonra belki de en dikkat çekici modelleri çıkaran şirket olan Xiaomi, çok yakında katlanabilir telefonlarına yenilerini ekleyecek. Bunlardan biri de Xiaomi Mix Fold 4 olacak. Son birkaç ayda çeşitli sızıntı ve söylentilere konu olan Mix Fold 4’ün önümüzdeki ay piyasaya sürülmesi bekleniyor. Biz telefonun çıkışı için beklerken, telefona dair yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonu dün de 3C’den sertifika alırken görüldü. 3C veri tabanında yer alan bilgiler, telefonun teknik özellikleri dair yeni bir detayı ortaya çıkardı.

3C’de yer alan bilgilere göre Xiaomi Mix Fold 4’ün şarj hızı 67 W olacak. Bu da Xiaomi’nin katlanabilir telefonlarının şarj hızı konusunda yine bir değişiklik yapmadığını gösteriyor. Oysa daha önce gelen söylentilerde bu yıl Mix Fold modelinde şarj hızının 100 W’a çıkabileceği söyleniyordu.

3C’de telefonun batarya kapasitesi hakkında bir bilgi bulunmuyor ama daha önce gelen sızıntılarda telefon 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak.

Xiaomi Mix Fold 4

Xiaomi Mix Fold 4’ün Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce gelen bilgilere göre telefonda bu yonga setine 16 GB RAM ile 1 TB dahili depolama alanı eşlik edecek. Öte yandan telefonun ana lensinin 50 megapiksel olacağı, ona yeni bir periskop lens ile Mix Fold 3’te de gördüğümüz geniş açılı lensin eşlik edeceği söyleniyor.

Telefon dünyasıyla ilgili sızıntılarıyla tanınan Digital Chat Station hesabının daha önce paylaştığı bilgilere göre, Xiaomi Mix Fold 4’ün ekranındaki katlanma kıvrımı öncülünden çok daha ufak olacak. Bu da telefona daha şık bir görünüm verecek. Öte yandan katlanabilir ekranın eklemlerinin daha sağlam hale getirildiği, bu sayede telefonun daha dayanıklı olacağı söyleniyor. Mix Fold 4, suya dayanıklılık konusunda da öncülünden daha başarılı olacak.

HTC U24 Pro Resmi Olarak Tanıtıldı