PlayStation’a özel olan Horizon Forbidden West PC’ye geliyor

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West’in bir süredir PC platformuna çıkacağına dair iddialar vardı. Sonunda bu dedikodular gerçek oldu. Horizon Forbidden West: Complete Edition PC sürümü resmi olarak duyuruldu.

Sony yaptığı açıklamada Horizon Forbidden West: Complete Edition’ın PS5 ve PC’ye çıkacağını belirtti. Oyun 6 Ekim’de PS5 için piyasaya sürülecek. 2024 başlarında ise PC’ye çıkacak. Complete Edition’da ana oyunla birlikte Burning Shores DLC’si, oyun müzikleri, sanat kitabı, Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk çizgi romanı ve birkaç oyun içi öğe yer alıyor. Sıra dışı içerik yok. Bonuslar arasında Carja Behemoth Elite kıyafeti, Carja Behemoth yayı, Nora Thunder Elite kıyafeti vs… var.

Horizon Forbidden West’in PC sürümü PlayStation Studios’un sahibi olduğu Nixxes Software tarafından geliştiriliyor. Oyun şu anda Steam ve Epic Games Store’da da istek listesine eklenebilir durumda. Fakat PC sürümünün konsola göre farklı teknolojiler içerip içermediği hakkında bilgi verilmedi.

Horizon Forbidden West

Oyunun Complete Edition versiyonu Singapur’un derecelendirme kurumu tarafından sızdırıldı. Daha sonra ünlü sızıntı kaynağı billbil-kun yapımın birkaç hafta içinde PC’ye geleceğini ileri sürmüştü. Sonuç olarak dedikodular doğru çıktı. Billbil-kun daha önce birçok sızıntıyı paylaşmış, sicili oldukça sağlam bir kaynak.

Horizon Forbidden West geçtiğimiz sene 18 Şubat’ta PS4 ve PS5’e özel olarak çıktı. Oyuncular tarafından genel olarak beğenildi ve incelemelerden de yüksek puanlar aldı. Fakat Elden Ring’in birkaç gün sonra çıkması ve oyun dünyasında fırtına estirmesi nedeniyle Horizon gölgede kaldı. Oyun sektöründen bazı eleştirmenlere göre yapım hedeflediği satış rakamına ulaşamadı. Sony bu yüzden satışların biraz daha toparlanması için oyunu beklenenden daha erken PC’ye çıkarmaya karar verdi.

iPhone SE 4’ün özellikleri detaylandı