Apple, iPhone 15 Pro üretimini azaltabilir

iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max modelinin gördüğü yoğun ilgi Apple’ı da şaşırttı. Şirket yoğun talebe yetişmek için iPhone 15 ve 15 Pro üretimini kısabilir.

Bildiğiniz gibi Apple, heyecanla beklenen yeni akıllı telefonlarını kısa süre önce piyasaya sürdü. iPhone 15 serisinin siparişe açılmasıyla birlikte bu telefonların kullanıcı nezdinde nasıl karşılık bulduğu da belli oldu. iPhone 15 serisi genel olarak iPhone 14 serisinden çok daha iyi bir satış performansı sergilerken, bu yeni seri içinde de diğer modellerden daha iyi performans sergileyenler oldu. Şu ana kadar gelen bilgiler, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Pro modellerinin çok daha iyi sattığını gösterdi. Ancak Pro modelleri arasında da ön plana çıkan bir model var ki o da iPhone 15 Pro Max.

Şu ana kadar diğer modellerden çok daha fazla ilgi gören iPhone 15 Pro Max, önümüzdeki günlerde de iPhone 15 serisinin mutlak yıldızı olacak gibi görünüyor. Nitekim Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre Apple da bunun farkında ve bunu göz önüne alarak üretim faaliyetlerini revize etmeye hazırlanıyor.

iphone 15 pro

Yoğun ilgi gören iPhone 15 Pro Max’in stok sorunu yaşamaması için harekete geçen Apple, normalde iPhone 15 ve 15 Pro’nun üretimine ayırdığı üretim bantlarını da Pro Max modeline kaydırıyor. Hatırlarsanız şirket geçtiğimiz yıl da iPhone 14 Pro için benzer bir yol izlemişti.

Apple bu yıl üretimi iPhone 15 Pro Max’e kaydırmasına rağmen stok problemleri yaşamaktan kurtulmayabilir. Çünkü Ming-Chi Kuo’nun paylaştığı bilgiler Pro Max modelinin bundan sonra da açık ara en çok satan model olacağını gösteriyor. Hatta Kuo’ya göre bu sayede Apple’ın geliri de geçtiğimizi yıla kıyasla daha da artacak.

vivo iki yeni katlanabilir telefon hazırlıyor