Epic Games iş gücünün yüzde 16’sını işten çıkarıyor!

Epic Games iş gücünün yüzde 16'sını işten çıkarıyor!

Epic Games, Apple ile yaşadığı zorlu dönemlerden sonra iş gücünde bazı değişikliklere gitmeye karar verdi. İşte tüm detaylar.

Fortnite yapımcısı Epic Games, personelinin yüzde 16’sını yani yaklaşık 830 çalışanını işten çıkarıyor. CEO Tim Sweeney, çalışanlara gönderdiği açık mektupta Epic Games’in kazandığından “çok daha fazla para” harcadığını söyledi. “İşten çıkarmaların tek yol olduğu sonucuna vardık” diye de belirtti. “İşten çıkarmaları şimdi ve bu ölçekte yapmanın mali durumumuzu istikrara kavuşturacağı sonucuna vardık” diyerek de ekledi. İşten çıkarmalardan etkilenenler için şirket, altı aylık temel ücret ve sağlık hizmetlerini içeren bir kıdem tazminatı paketi sunacağını açıkladı. Epic Games ayrıca çalışanların hisse senedi opsiyonu hak etme programını 2024’e kadar hızlandırmayı ve seçenekleri kullanmaları için iki yıl daha süre vermeyi teklif ediyor. İşten çıkarmaların yaklaşık üçte ikisi temel geliştirme dışındaki ekipleri etkiledi.

Epic Games iş gücünün yüzde 16'sını işten çıkarıyor!

Sweeney, Epic’in yalnızca işe alımları dondurarak değil, aynı zamanda pazarlama ve etkinlikler gibi harcamaları da azaltarak maliyetleri düşürmek için çaba gösterdiğini yazdı. Meta veri tabanı hala kavramsal aşamada olsa da Sweeney, şirketin oyunlarının meta veri ekosisteminde var olması için altyapı geliştirmeye odaklanmasını istediğini söyledi. Örneğin Epic, çocuklar için “sürükleyici bir dijital deneyim” oluşturmak için LEGO ile iş birliği de yaptı. Bu kapsamda işten çıkarmalar devam edecek de denebilir.

Sony, ECM-W3 ve ECM-W3S mikrofonları ile içerik oluşturucularına eşlik ediyor