Redmi 13 Sertifika Alırken Görüldü

Redmi Note 13 Turbo

Bu yıl daha çok Redmi Note 13 serisiyle gündeme gelen Redmi, şimdi de Note serisine geride bırakarak Redmi 13’ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, bu yıl Redmi Note 13 serisinden tam yedi farklı model çıkardı. Bu yüzden şirketin artık bu seriyle işinin bittiğini düşünüyorduk. Ancak görünen o ki Redmi, 13 serisine veda etmeye hazır değil. Ne var ki bu kez Note 13 değil sadece 13 adıyla piyasaya sürülecek bir telefon geliyor. Redmi 13 adını taşıyan bu yeni model, dün sertifika alırken görüldü. Burada ortaya çıkan detaylar, bunun Note 13 serisindeki modellere kıyasla daha düşük özelliklere sahip bir telefon olacağını gösteriyor.

Redmi Note 13

Telefon, batarya tarafına odaklanan FCC kurumundan sertifika alırken görüldü. Bu da telefonun batarya özelliklerinin netlik kazanmasını sağladı. Redmi 13, 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu bataryanın şarj hızı ise 33 W olacak. Telefonun teknik özellikleri hakkında bilinenler bundan ibaret. Ancak telefonun FCC’de görülmesi bir detayı daha ortaya çıkarmış oldu ki o da telefonun Çin ile sınırlı kalmayacağı. Çünkü FCC’den sertifika alma süreci, global pazara sunulacak telefonlar için gerçekleştiriliyor.

Redmi 13’ün öncülü olan Redmi 12, geçtiğimiz yılın haziran ayında piyasaya sürülmüştü. Telefon, 6.79 inçlik LCD bir ekrana sahipti ve MediaTek’in Helio G88 yonga setinden güç alıyordu. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 2, 4 ya da 8 GB RAM eşlik ediyordu. Dahili depolama alanında ise kullanıcılara 128 ya da 256 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyordu. Redmi 13’ün bugünün telefon pazarında varlık gösterebilmesi için öncülüne kıyasla önemli geliştirmeler yapması gerekiyor.

Xiaomi İkinci Elektrikli Otomobilini Bu Yıl Çıkaracak