Xiaomi 14’in bu ay tanıtılacağı kesinleşti

Xiaomi 14 Pro

Xiaomi bugün paylaştığı afişle birlikte merakla beklenen Xiaomi 14 serisi telefonların bu ay bitmeden resmi olarak tanıtılacağını duyurdu.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, çok yakında amiral gemisi akıllı telefonlarını yenileyecek. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle karşımıza çıkan Xiaomi 14 serisinin bu ay bitmeden resmi olarak tanıtılacağı bir süredir konuşuluyordu. Ancak bugüne kadar resmiyet kazanmamıştı. Bugün gelen paylaşımla birlikte resmi açıklama da gelmiş oldu. Xiaomi, bugün paylaştığı afişle birlikte Xiaomi 14 serisinin bu ay bitmeden resmi olarak tanıtılacağını resmi olarak açıklarken, yeni telefonlarında da Leica ile işbirliği içinde olacaklarını da doğruladı.

Xiaomi 14 serisi, Qualcomm’un önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtacağı yeni yonga seti Snapdragon 8 Gen 3’ü kullanacak. Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonları, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanan ilk telefonlardan biri, hatta belki de ilki olacak.

Bu ay bitmeden resmi olarak tanıtılacak olan Xiaomi 14 serisi kısa süre sonra Xiaomi’nin kendi memleketinde, yani Çin’de raflardaki yerini alacak. Telefonun global pazara ne zaman sunulacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, telefonun global lansmanı için büyük ihtimalle 2024’ün ilk aylarını beklememiz gerekeceği düşünülüyor.

Xiaomi’nin son paylaşımıyla birlikte önümüzdeki 10 gün içinde tanıtılacağı kesinleşmiş olan yeni Xiaomi telefonlarının tam olarak hangi gün tanıtılacağı da önümüzdeki birkaç gün içinde netlik kazanacaktır. Gelişmeler için takipte kalın.

Xiaomi 14

Merakla beklenen OnePlus Open resmen tanıtıldı