WinRAR kullananlar ciddi tehlike altında

WinRar

Google’ın siber güvenlik ekibi, milyonlarca WinRAR kullanıcısının ciddi tehlike altında olduğu konusunda uyardı. Tek çare uygulamayı güncellemek.

Bilgisayar kullanıcıları arasında kullanım oranı en yüksek uygulamalardan biri olan WinRAR, şu anda çok ciddi bir güvenlik açığıyla gündemde. Uygulamada bulunan bu yeni güvenlik açığı, uygulamayı kullananların ciddi risk altında olduğunu gösteriyor. Çünkü Rus ve Çin çıkışlı hackerlar ve hacker grupları, bu uygulamadaki güvenlik açığını kullanarak kullanıcıların şifre bilgileri gibi kritik verilerini ele geçiriyorlar.

Google’ın özellikle devlet destekli hacker gruplarını takip eden siber güvenlik ekibi Threat Analysis Group (TAG), bu hacker gruplarından bazılarının WinRAR dosyaları içine kötü amaçlı yazılımlar saklayarak çok sayıda kullanıcıyı tuzaklarına düşürdüğünü söylüyor. Bu hack aletleri, dışarıdan bakıldığında sıkıştırılmış görseller ya da metin dosyaları olarak görünüyor. Bu yüzden sıradan birisi tarafından tespit edilmesi neredeyse imkansız. Bu da milyonlarca kullanıcının risk altında olduğu anlamına geliyor.

WinRAR

Bu yüzden herkesin bir an önce uygulamayı en son sürümüne güncellemesi gerekiyor. Neyse ki uygulama ücretsiz olarak da kullanılabildiği için bu güncelleme herkese ücretsiz olarak sunuluyor. Bu yüzden kullanıcıların tek yapması gereken RarLab’in internet sitesine girerek uygulamalarını güncellemek. Daha doğrusu uygulamanın en güncel versiyonunu indirerek en baştan kurar gibi tekrar kurmak.

Merakla beklenen OnePlus Open resmen tanıtıldı