Redmi Note 12 serisi bu ay tanıtılacak

Redmi Note 11 Pro (2023)

Xiaomi, Redmi Note 12 serisindeki telefonları bu ay bitmeden tanıtacağını duyurdu. Note 12 serisinde üç farklı model olması bekleniyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, Redmi Note serisini genişletmeye devam ediyor. Redmi Note 11R’ı bu ayın başında resmi olarak tanıtan şirket, bu ay bitmeden Redmi Note serisine yeni bir model daha eklemeye hazırlanıyor. Şirketin resmi Weibo hesabı üzerinden yaptığı açıklama, bir süredir gündemde olan Redmi Note 12’nin bu ay bitmeden resmi olarak tanıtılacağını gösterdi.

Xiaomi, Weibo’da yaptığı açıklamada, Note 12’de iki yeni teknoloji olacağını, üstelik bu teknolojilerden birinin dünyada bir ilk olacağını söylüyor. Bu teknolojinin ne olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Redmi Note 12

Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Redmi Note 12 serisinde üç farklı model olması bekleniyor. Standart Note 12’nin yanı sıra Note 12 Pro ve Note 12 Pro+’nun da bu ay bitmeden tanıtılan telefonlar arasında yer alması bekleniyor. Hatırlarsanız bu üç model kısa süre önce sertifika alırken görülmüştü. Sertifika alırken ortaya çıkan belgeler, bu üç telefonun sırasıyla 67W, 120W ve 210W şarj hızına sahip olacağını göstermişti.

Telefonların teknik özellikleri hakkında bilinenler oldukça kısıtlı. Ancak daha önce gelen bilgilere bakılırsa Note 12 Pro, MediaTek’in en yeni yonga seti olan Dimensity 1080’den güç alacak. MediaTek’in bu ayın başında çıkardığı Dimensity 1080, Dimensity 920’nin daha gelişmiş bir versiyonu olarak telefon üreticilerine sunuldu. Dimensity 1080’in sunduğu en büyük yeniliklerden biri 200 megapiksel lens desteği sunması. Bu da Xiaomi’nin yeni telefonunda 200 megapiksel lense geçeceğinin sinyallerini veriyor.

YouTube Premium da zamlandı