Redmi Note 14 Serisi Ne Zaman Tanıtılacak? Xiaomi Açıkladı

Redmi Note 14

Xiaomi, Redmi Note 14 serisinin tanıtılacağı etkinlik için tarih verdi. Note 14 serisi için hazırlanan tanıtım afişleri de paylaşıldı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, heyecanla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını önümüzdeki ay piyasaya sürecek. Ancak şirketin sıradaki telefonu Xiaomi 15 olmayacak. Çünkü ondan önce Redmi Note 14 serisinin lasnmanı gerçekleşecek. Daha önce gelen sızıntılar sayesinde bu ay içinde tanıtılacağını öğrendiğimiz Note 14 serisinin tam olarak ne zaman tanıtılacağı, doğrudan Xiaomi tarafından açıklandı. Redmi Note 14 serisinin tanıtılacağı etkinlik, önümüzdeki hafta resmi olarak tanıtılacak. Şirket net bir tarih vermese de “önümüzdeki hafta görüşürüz” yazan afişler paylaşarak, telefonun bir hafta içinde resmen tanıtılacağını duyurdu. Öte yandan paylaşılan bu afişler sayesinde bu serideki telefonların tasarımını da daha net bir şekilde görme şansı yakaladık.

Daha önce gelen sızıntılarda Redmi Note 14 serisinde üç farklı model olacağı söyleniyordu bekleniyor. Ancak Xiaomi tarafından paylaşılan bu görsellerde sadece iki model görünüyor. Bu da önümüzdeki hafta bu modellerden ikisinin, yani Redmi Note 14 ve Note 14 Pro’nun resmi olarak tanıtılacağı anlamına geliyor. Note 14 Pro+’ın tanıtımı içinse biraz daha beklememiz gerekecek.

realme note 14 3

Xiaomi tarafından paylaşılan bu görsellerde, telefonların arka kamera tasarımları dikkat çekiyor. Her iki telefon da kare şeklinde kamera haznelerine sahip ama iki telefonun kamera tasarımı birbirinden kayda değer ölçüde farklı. Görünen o ki Xiaomi standart model ile Pro modeli arasındaki farkın kolaylıkla anlaşılmasını istiyor.

Daha önce gelen bilgilere göre, Redmi Note 14 serisindeki modellerden en az biri 1.5K çözünürlükte, yüksek yenilenme hızına sahip bir ekran kullanacak. Note 14 Pro olacağı düşünülen bu modelin yonga seti ise Snapdragon 7s Gen 3 olacak. Standart modelin yonga seti netlik kazanmış değil ama bunun Dimensity 6100+ olacağı söyleniyor. Daha ileri bir tarihte tanıtılacak gibi görünen Pro+ modelinin yonga seti ise Dimensity 7350 olacak.

Note 14 serisinin standart modeli, 45 W hızlı şarj özelliğine sahip bir batarya kullanacak. Bu bilgi geçtiğimiz günlerde 3C kurumunun veri tabanında ortaya çıkan bilgiler sayesinde doğrulanmıştı. Öte yandan gelen bilgiler Note 14 Pro’da en az 5000 mAh’lık bir batarya olacağını gösteriyor.

realme note 14 2

Amazon Prime Day İndirim Günleri Ekim Ayında Tekrarlanacak