Merakla beklenen OnePlus Open resmen tanıtıldı

OnePlus Open,

OnePlus merakla beklenen ilk katlanabilir telefonu OnePlus Open’ı resmen tanıttı. Telefon özellikle kameralarıyla epey iddialı geliyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde akıllı telefon pazarında hızla yükselen trendlerden biri de katlanabilir telefonlar. Samsung, Xiaomi, Oppo gibi pek çok şirket bir süredir bu alanda dikkat çekici işler ortaya koyuyor. Bu telefonların gördüğü yoğun ilgi ise diğer telefon üreticilerinin de bu alana yönelmesine sebep oluyor. Çok yakında pek çok farklı markadan katlanabilir telefonlar göreceğiz. Bu markalardan biri de OnePlus olacak.

Çinli telefon üreticisi, uzun süredir merakla beklenen ilk katlanabilir telefonu OnePlus Open’ı dün düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı. Böylece telefona dair henüz ortaya çıkmamış ufak detay da netlik kazanmış oldu.

OnePlus Open 3

Katlanabilir bir telefona göre oldukça ince ve şık bir tasarıma sahip olan OnePlus Open, katlanmış durumdayken 6.31 inçlik Super Fluid LTPO 3.0 AMOLED bir ekrana sahip. 2484 x 1116 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefon açıldığında ise karşımıza 7.82 inçlik iç ekran çıkıyor. Bu ekran da 120 Hz yenileme hızına sahip Super Fluid LTPO 3.0 AMOLED bir panel kullanıyor.

Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alan telefonda 16 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Batarya tarafına geldiğimizde ise karşımıza 4805 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Telefonun şarj hızı 67 W olsa da OnePlus bunun telefonu 0’dan 100’e 42 dakikada doldurmaya yeteceğini söylüyor.

OnePlus Open 3 1

OnePlus Open’ın katlanabilir ekranı dışında en dikkat çekici özellikleri kamera tarafında karşımıza çıkıyor. Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi 48 megapiksellik Sony LYTIA-T808. Sony’nin bu yeni lensi 24mm f/1.7 diyafram açıklığı ve kullandığı yeni çift katmanlı transistör teknolojisiyle telefon kameraları arasında oldukça üst sıralarda yer alıyor. Bu etkileyici ana lense 48 megapiksellik geniş açılı lens ile 64 megapiksellik telefoto eşlik ediyor.

Öte yandan telefonda iki de selfie kamerası bulunuyor. Dış yüzeydeki selfie kamerası 32 megapiksel. İç tarafta ise 20 megapiksellik ikinci selfie kamerası yer alıyor. Yani anlayacağınız OnePlus Open, kameralarıyla piyasadaki en iddialı telefonlardan biri olacak.

iPhone 15 Çin’de beklediği ilgiyi görmedi