Google da telefon üretimini Hindistan’a kaydırıyor

Google Pixel 8

Apple’dan sonra Google da telefon üretimini Hindistan’a kaydırıyor. Şirket, Pixel 8 serisi telefonların bir kısmının Hindistan’da üretileceğini duyurdu.

Çin uzun yıllar teknoloji dünyasının üretim için başvurduğu bir numaralı adres konumundaydı. Ancak son yıllarda Çin ile Amerika arasında artan gerilime bir de pandemi döneminde ortaya çıkan tedarik sıkıntıları eklenince, teknoloji şirketleri Çin’e alternatif aramaya başladı. Ürünlerinin üretimi ve parçaların tedariki için Çin’e bağımlı kalmak istemeyen, yanına bir alternatif daha eklemek isteyen teknoloji şirketlerini bu amaç doğrultusunda Hindistan’a yöneldi. Bildiğiniz gibi Apple son dönemde Hindistan’da üretilen iPhone’ların sayısını önemli ölçüde arttırdı. Şimdi başka telefon üreticileri de Apple’ın yolundan gidecek gibi görünüyor. Bu şirketlerin başında ise Google geliyor.

Google Pixel 8 Pro

Google, bugün “Make in India” olarak adlandırdığı yeni girişimini duyurdu. Amerikalı teknoloji devi bu girişim kapsamında Pixel telefonlarını Hindistan’da üretmeye başlayacak. Üstelik bunu Pixel 8 serisinden itibaren yapacak. 2024’ün ilk aylarından itibaren kullanıcıların eline ulaşacak Pixel 8 serisi telefonların bir kısmı Hindistan’da üretilmiş olacak. Şirketin Hindistan’daki üretim faaliyetlerinin sonraki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.

Telefon üretiminin Hindistan’a kaydırılması, koronavirüs pandemisi gibi kriz dönemlerinde üretiminin daha az sekteye uğramasını sağlayacak. Ancak bununla birlikte doğal olarak kalitenin korunmasına dair bir endişe de ortaya çıkıyor. Çünkü yıllardır bu konuda faaliyet gösteren Çinli şirketler ve çalışanlar, artık bu konuda ihtisas sahibi olmuş durumda. Hindistan’ın en azından ilk dönemde bu uzmanlık seviyesini yakalaması zor olacaktır. Bu da Hindistan’da üretilen ürünlerin kalitesine dair bir soru işareti doğuruyor. Ancak buna rağmen şirketlerin Hindistan’a kayması, Çin için endişe verici bir gelişme olarak görülüyor.

Merakla beklenen OnePlus Open resmen tanıtıldı