Xiaomi 13 Ultra sertifika alırken görüldü

Xiaomi 13 Ultra

Çok yakında dünya genelinde satışa sunulacak olan Xiaomi 13 Ultra, 3C’den sertifika alırken görüldü. Telefonun şarj hızı 90 W olacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bir yandan alt markası olan Redmi’nin markasını taşıyan telefonlarına yenilerini ekleyen şirket, bir yandan da yeni amiral gemisi akıllı telefonunun çıkışına hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi Xiaomi 13 Ultra’nın çok yakında kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Son dönemde sık sık gündemimize taşınan telefon, bu hafta başında yeni bir sızıntıya konu olmuş, bu son sızıntı telefonun dünya genelinde satışa sunulacağını ortaya çıkarmıştı. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Xiaomi, tüm dünyada yaşanan çip kıtlığı sebebiyle Xiaomi 12 Ultra’yı sadece Çin’de satışa çıkarmıştı. Bu yüzden 13 Ultra’nın diğer bölgelere de sunulacağı haberi memnuniyete karşılandı.

Geçtiğimiz hafta gelen bu haberle birlikte global pazara da sunulacağını öğrendiğimiz Xiaomi 13 Ultra, dün de 3C’den sertifika alırken görüldü. 3C veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde telefonun batarya özelliklerine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Xiaomi 13 Ultra 2

3C veri tabanında yer alan bilgiler, Xiaomi 13 Ultra’nın şarj hızının 90 W olacağını gösteriyor. Telefonun batarya kapasitesi için henüz netleşmiş değil. Ancak telefonun 3C’den sertifika almış olması, çıkışının iyiden iyiye yaklaştığını gösteriyor. Bu yüzden batarya kapasitesi gibi detayları öğrenmek için çok da beklememiz gerekmeyecek.

Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak olan 13 Ultra’nın hem Leica tarafından tasarlanan üçlü arka kamerasıyla hem de performansıyla epey iddialı olacağı tahmin ediliyor. Çünkü daha düşük özelliklere sahip olan Xiaomi 13 Pro bile piyasadaki en iyi telefonlar arasında yer alıyor.

Mark Zuckerberg, MetaVerse konusunda frene bastı