Tecno Pop 7 bir kez daha görüldü

Tecno Pop 7

Tecno’nun çok yakında kullanıcılarla buluşturması beklenen giriş seviyesi akıllı telefonu Tecno Pop 7, Google Play Console’da görüldü.

Son dönemde adını daha fazla duymaya başladığımız Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden olan Tecno Mobile, son dönemde akıllı telefonlarının sayısını hızla arttırıyor. Şirket, çok yakında bütçe dostu bir telefonu daha kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Tecno Pop 7 adını taşıyan bu telefon, dün gelen sızıntılar sayesinde bir kez daha yüzünü gösterdi.

Hatırlarsanız Tecno, şubat ayında Pop 7 Pro’yu piyasaya sürmüştü. O dönemde Pro modeli satışa sunulurken standart modelin olmaması dikkat çekmişti. Görünen o ki şirket Pop 7 serisinin standart modelini de çok yakında kullanıcılarla buluşturacak. Çünkü Pop 7’nin dün Google Play Console’da ortaya çıkmış olması, telefonun çıkışının yakın olduğunu gösteriyor.

Google Play Console veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde telefonun teknik özellikleri hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Tecno Pop 7, 6.56 inçlik HD+ IPS LCD bir ekrana sahip. Telefon, Unisoc SC9863A yonga setinden güç alacak. Pop 7’nin işletim sistemi ise Android 12 Go Edition olacak.

Şubat ayında çıkan Pop 7 Pro, 3 GB RAM’e sahip. Standart modelde ise RAM kapasitesi sadece 2 GB. Düşük maliyetli giriş seviyesi bir telefon için bile bunun oldukça kısıtlı bir RAM kapasitesi olduğunu söylememiz gerekiyor. Zaten telefonun Android 12 yerine Android 12 GO kullanıyor olması da bu sınırlı kapasitesi yüzünden.

Tecno Pop 7’nin 64 GB dahili depolama alanına sahip olacağı söyleniyor. Telefonun batarya kapasitesi tam olarak bilinmiyor ama şarj hızının 10 W olacağı belirtiliyor.

Tecno Pop 7

Mark Zuckerberg, MetaVerse konusunda frene bastı