Uzaylı olduklarını iddia eden insanlara psikolog yorumu!

Uzaylı olduklarını iddia eden insanlara psikolog yorumu!

Dünyada uzaylı olduklarına inanan yeni bir grup insan var. Peki psikologlar bu duruma ne diyor? İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Bazı insanlar “yıldız insanları veya yıldız tohumları” gibi tabirler kullanarak, gezegeni iyileştirmek ve insanlığı “altın çağa” yönlendirmeye yardımcı olmak için Dünya’ya başka boyutlardan geldiklerine dair iddialar atmaya başladılar. Bunlar kulağa biraz çılgınca gelebilir ancak internette 4 milyondan fazla sonuç mevcut. TikTok, Instagram ve Facebook’ta videolarının başka bir dünyadan geldiğine inanan çok sayıda insan var. Gerçekten de #starseed terimini taşıyan içerikler, TikTok’ta 1 milyardan fazla görüntüleniyor. Dünya’da reenkarne oldukları söylenen “Dünya ruhlarının” aksine, yıldız tohumları burada doğmak için başka bir gezegenden yeniden uyandıklarına inanıyorlar. Yıldız tohumları, ilahi alemler ile Dünya arasındaki kanallar olduklarına ve meditasyon yoluyla galaksiler arasında taşınabileceklerine inanıyorlar. Diğer bir deyişle uzaylı olduklarını söylüyorlar.

Uzaylı olduklarını iddia eden insanlara psikolog yorumu!

Starseeds ayrıca, insan sınırlamalarını aştığı ve ruhun dili olduğu söylenen bir iletişim biçimi olan “hafif dil” ile iletişim kurabileceklerine inanıyorlar. Üç uzman psikolog bu durumu “Forer etkisine” bağlıyor. Bu etki adını psikolog Bertam Forer’dan alıyor. Bu etki, insanların aslında geniş bir kitlede görülen belirsiz ve genel özellikleri kendilerine özelmiş gibi yorumlamasından kaynaklanıyor. Yıldız tohumu olduğuna inananlar, bir yıldız tohumu olup olmadığınızı anlamanın birkaç yolu olduğunu iddia ediyor. Bunlar, yaşamda anlam aramayı ve aidiyet eksikliği hissetmeyi içeriyor. Uzaylı olmanın belirtileri arasında manevi olmak ve güçlü bir sezgi (bilme) duygusuna sahip olmak da bir yıldız tohumunun nitelikleri arasında.

Apple Music’te albüm kapaklarını tek dokunuşla galerinize kaydedebilirsiniz