Xiaomi 14 Ultra’nın Özellikleri Netlik Kazandı

Xiaomi 14 Ultra

Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi 14 Ultra’nın teknik özellikleri gelen son sızıntıyla birlikte büyük ölçüde netlik kazandı.

Bildiğiniz gibi Xiaomi, heyecanla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonları Xiaomi 14 ve 14 Pro’yu kasım ayında satışa çıkardı. İlk olarak Xiaomi’nin kendi memleketinde, yani Çin’de satışa sunulan telefonlar, kullanıcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Çin’deki satışlarıyla Xiaomi’nin yüzünü güldüren Xiaomi 14 serisi, çok yakında global lansmanını da gerçekleştirecek. Ancak bu kez bu iki telefona bir de Ultra modeli eşlik edecek. Son günlerde çeşitli sızıntı ve söylentilerle karşımıza çıkan Xiaomi 14 Ultra, bugün yeni bir sızıntıya daha konu oldu. Gelen bu son sızıntıyla birlikte, telefonun başlıca teknik özellikleri netlik kazanmış oldu.

26-29 Şubat arasında Barselona’da gerçekleşecek olan Mobile World Congress 2024 kapsamında tanıtılması beklenen Xiaomi 14 Ultra, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak. Telefonun geçtiğimiz günlerde Geekbench performans testinde görülen versiyonu 16 GB RAM’e sahipti. Ancak telefonun 8 GB RAM’e sahip daha düşük fiyatlı bir versiyonu da gelebilir.

Xiaomi 14 Ultra 2

Telefon dünyasıyla ilgili sızıntılarıyla tanınan Yogesh Brar hesabı tarafından sızdırılan bilgilere göre Xiaomi 15 Ultra, 6.73 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. Oysa daha önce gelen bilgilerde ekranın 6.67 inçl olacağı söyleniyordu. Görünen o ki Ultra modelinin ekranı beklenenden büyük olacak. Bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz olacak.

Xiaomi 14 serisinin diğer üyeleri gibi Ultra modeli de Leica imzalı lensler kullanacak. Yogesh Brar tarafından paylaşılan bilgiler, telefonun dörtlü arka kameraya sahip olacağını doğruluyor. Telefonun 1 inçlik 50 megapiksel ana lensine, 50 megapiksel geniş açılı bir lens, 50 megapiksel telefoto kamera ve 3.2x zoom özellikli 50 megapiksellik dördüncü lens eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel olacak.

Xiaomi 14 Ultra, 5300 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Gelen bu son sızıntıyla birlikte kapasitesi netleşen bataryanın şarj hızı da belli oldu. Telefon, 90 W hızlı şarj özelliğiyle geliyor. Telefonun işletim sistemi ise Android 14 tabanlı HyperOS olacak.

Bakalım Oneplus, Realme ve Vivo gibi markalar bu ürüne karşı nasıl bir cevap verecekler.

Samsung, Galaxy S24 Serisinden Beklentisini Yükseltti