Mark Zuckerberg: “WhatsApp iMessage’dan daha güvenli”

Zuckerberg, Musk ile dövüşe hazırlanmak için bahçesine ring koydurdu!

Mark Zuckerberg Apple’ı hedef almaya devam ediyor. Zuckerberg şimdi de WhatsApp’ın iMessage’dan çok daha güvenli olduğunu söyledi.

Meta ile Apple arasında son dönemde yaşanan gerginlik farklı alanlara sıçramaya devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi Apple’ın uygulama politikalarında yaptığı değişiklik, Meta’nın reklam gelirini zedelemiş, bu durum iki şirket arasında ipleri germişti. Bunun üzerine bir de iki şirketin VR başlıkları ve MetaVerse projeleri ile karşı karşıya gelmeleri eklenince, teknoloji dünyasında yeni bir rekabetin fitili ateşlenmiş oldu.

Bunun en önemli göstergesi ise Mark Zuckerberg’in son dönemde yaptığı açıklamalar. Zuckerberg, son günlerde sık sık Apple’ı hedef alan açıklamalarda bulunuyor. Daha birkaç hafta önce Apple’ın kapalı ekosisteminin MetaVerse fikri ile uyumlu olmadığını söyleyen Zuckerberg, bu kez şirketin mesajlaşma uygulamasını hedef aldı.

Facebook

Instagram’da yaptığı paylaşımda Apple’ın mesajlaşma uygulaması iMessage’ı hedef alan Mark Zuckerberg, Meta’nın sahibi olduğu WhatsApp’ın iMessage’dan çok daha güvenli olduğunu söyledi.

Zuckerberg, WhatsApp’ın hem iPhonelarda hem de Android cihazlarda uçtan uca şifreleme özelliğine sahip olduğuna, üstelik bunun grup yazışmalarında da geçerli olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca uygulamada uçtan uca şifrelenmiş yedekleme ve kaybolan mesajlar gibi özelliklerin de olduğunu ekledi ve bunların hiçbirinin iMessage’da olmadığına dikkat çekti.

Netflix yeniden yükselişe geçti