Katlanabilir iPad katlanabilir iPhone’dan önce gelecek

katlanabilir iPad

Apple’ın katlanabilir bir iPhone’dan önce katlanabilir bir iPad’ini piyasaya sürmesi bekleniyor. Katlanabilir iPad 2024’te çıkabilir.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon pazarındaki bir sonraki trendin katlanabilir telefonlar olması bekleniyor. Bu yüzden Samsung, Xiaomi ve Google gibi şirketler bu teknolojiye büyük yatırımlar yapıyor. Apple şimdilik katlanabilir ekrana sahip bir telefon piyasaya sürmemiş olsa da Apple’ın da çok yakında bu alanda yarışa dahil olması bekleniyor. Nitekim son dönemde gelen haberler de Apple’ın katlanabilir iPhone ve iPad ekranları üretmek için çalışmalara başladığını gösteriyor.

Şu anda katlanabilir telefonlar daha çok gündeme geldiği için Apple cephesinde de gözler katlanabilir iPhone’a çevrilmiş durumda. Ancak gelen son bilgilere bakılırsa şirket, katlanabilir bir iPhone çıkarmadan önce katlanabilir iPad’i kullanıcılarla buluşturacak.

katlanabilir ipad

Analiz firması CCS Insight tarafından yayınlanan son rapora göre Apple, ilk katlanabilir iPhone’ununu piyasaya sürmeden önce ilk katlanabilir iPad’ini piyasaya sürecek. Peki bu ne zaman gerçekleşecek? CCS Insight’ın Apple hakkındaki analiz raporuna göre bu sorunun cevabı 2024. Katlanabilir ekrana sahip ilk iPad modelinin 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

CCS Insight raporu şöyle diyor: “Şu anda Apple’ın katlanabilir bir iPhone çıkarması mantıklı bir hamle olmaz. Bizce Apple bu trendi büyük ölçüde görmezden gelip bu alanda suları katlanabilir bir iPad ile test edecek.” CCS Insight’a göre katlanabilir iPhone, Apple için oldukça riskli bir değişiklik olur. Çünkü eğer bu telefon çok yüksek bir fiyatla çıkmazsa diğer iPhone modellerini gölgede bırakarak onların satışlarını sekteye uğratır. Çok yüksek fiyatla çıkarsa da piyasadaki diğer katlanabilir telefonlarla rekabet edemez. Bu yüzden şirketin katlanabilir bir iPad çıkararak bu alana ilk adımı atması daha mantıklı bir hamle olacaktır.

Netflix yeniden yükselişe geçti