Xiaomi 13 Pro bir kez daha görüldü

Xiaomi akıllı telefon

Yıl bitmeden kullanıcılarla buluşması beklenen Xiaomi 13 Pro bir kez daha görüldü. Sızdırılan görsel sayesinde telefonun tasarımı netlik kazandı.

Leica imzalı bir kamerayla gelen yeni akıllı telefonu Xiaomi 12S’i temmuz ayında piyasaya süren Xiaomi, çok yakında akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi daha önce gelen bilgiler, Xiaomi 13 ve 13 Pro’nun çıkışının yakın olduğunu ortaya çıkarmıştı. Hala resmi olarak tanıtılmalarını beklediğimiz bu iki telefon için bekleyiş sürerken, Xiaomi 13 Pro sızdırılan bir görsel sayesinde bir kez daha görüldü. Sızdırılan bu görsel, telefonun arka yüzünün, özellikle de kamerasının tasarımının net bir şekilde görülmesini sağladı.

Temmuz ayında çıkan Xiaomi 12S gibi Xiaomi 13 ve 13 Pro da Leica imzalı arka kameralarla geliyor. Zaten sızdırılan görselde de Xiaomi 13 Pro’nun arka kamerasının yanında yer alan Leica logosu net bir şekilde görülüyor.

Xiaomi 13 Pro

Xiaomi 13 Pro’nun üçlü arka kamerasının ana lensinin Xiaomi 12S Ultra’da da kullanılan 50 megapiksellik IMX989 lensi olacağı tahmin ediliyor. Bildiğiniz gibi Xiaomi 12S Ultra, özellikle kamera performansıyla övgü toplamıştı. Bu yüzden Xiaomi 13 ve 13 Pro’nun da kameralarıyla dikkat çeken telefonlar olmasını bekleyebiliriz.

Telefonun hangi yonga setini kullanacağı konusunda net bir bilgi bulunmasa da Xiaomi’nin 13 serisiyle birlikte yeni nesil yonga setlerine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Hatırlarsanız Xiaomi 12S Ultra, Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Xiaomi 13 serisi telefonların ise en son çıkan Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alması bekleniyor.

Xiaomi normalde akıllı telefon tarafındaki asıl serisinin yeni üyelerini aralık ayında piyasaya sürüyor. Bu yüzden 13 ve 13 Pro’nun da aralık ayında satışa çıkacağı düşünülüyor.

Netflix yeniden yükselişe geçti