Netflix yeniden yükselişe geçti

Netflix son çeyrekte yaklaşık 1 milyon abone kaybetti

Netflix yeniden yükselişe geçti. Şirket son çeyrekte kullanıcı kaybetmediği gibi bir de 2.4 milyon yeni abone ekledi.

Bildiğiniz gibi Netflix, bu yılın başında kendisini ciddi bir finansal krizin içinde buldu. Orijinal içerik alanına girdiği günden beri kullanıcı sayısını sürekli artıran şirket, 2022’nin ilk çeyreğinde, yıllar sonra ilk kez kullanıcı kaybetti. Şirketin büyüme hızındaki bu düşüş, yatırımcıların Netflix’e olan güvenini sarstı ve şirketin hisseleri bir anda çöktü.

O günden beri de şirketin kan kaybı bir türlü durmadı. Netflix, 2022’nin ikinci çeyreğinde de 1 milyon abone kaybetti. Yıllarca her çeyrekte biraz daha büyüdükten sonra iki çeyrek üst üste düşüş yaşaması, şirketin geleceği hakkında endişe yarattı. Son dönemde gelen analizler ve kullanıcı raporları da bu düşüşün yakın zamanda kesilmeyeceğine işaret ediyordu. Ancak tüm bu karamsar havaya rağmen Netflix, gidişatı tersine çevirmeyi başardı. Şirket bu çeyrekte kullanıcı kaybetmediği gibi üstüne bir de 2 milyondan fazla yeni abone ekledi.

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

Dün 2022’nin üçüncü mali çeyreğinin sonuçlarını açıklayan Netflix, bu çeyrekte abone sayılarının 2.4 milyon arttığını açıkladı. Böylece şirket, yeni aboneler konusunda en iyimser beklentilerin bile neredeyse iki katına çıktı. Şirketin yeniden yükselişe geçmesi hisselerine de yansıdı. Dünkü açıklamanın hemen ardından şirketin hisseleri bir anda yüzde 14 değer kazandı.

Şirket ayrıca gelecek planları hakkında da yeni detaylar paylaştı. Hatırlayacağınız gibi şirket, aynı evde yaşamayan birden fazla kişinin aynı hesabı kullanmasına bundan sonra izin vermeyeceğini açıklamıştı. Bu duruma karşı önlemler 2023’ün ilk çeyreğinde devreye sokulacak. Bu tarihten sonra aynı hesabın farklı evlerde kullanılmasına izin verilmeyecek. Bugüne kadar böyle ortak bir hesap kullanan abonelerin profillerini taşımaları için yeni bir sistem oluşturulacak. Böylece aboneler, kendi hesaplarını açtıklarında, eskiden kullandıkları ortak hesaptaki profillerini, izleme listesi ve izleme geçmişi gibi kendilerine özel bilgilerle birlikte taşıyabilecekler. Öte yandan bu ortak hesabı kullanmak isteyen aboneler, aboneliklerinden faydalanan diğer kişiler için ek ücretler ödeyerek aynı hesabı kullanmaya devam edebilecekler.

Samsung Galaxy S23, iPhone 13 Pro’nun gerisinde kaldı