Mark Zuckerberg’ten Apple’a Sert Yanıt

Mark Zuckerberg Google Kurucularını Geride Bıraktı

Apple CEO’su Tim Cook tarafından kendilerine yöneltilen eleştirilere cevap veren Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, Apple’ın eleştirilerine karşılık verdi.

Son dönemde sıklıkla gündeme gelen güvenlik ve mahremiyet sorunarı hakkında geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Apple CEO’su Tim Cook, kendi kullanıcılarına verdikleri önemi vurgulamış ve bunu yaparek ücretsiz internet servislerini eleştirmekten de kaçınmamıştı. Facebook ve Google gibi reklam gelirlerinden faydalanan ücretsiz internet servislerinin kullanıcıları ürün gibi gördüğünü belirten Tim Cook’un bu açıklamaları, internet dünasından tepki görmeye devam ediyor.

Mark_Zuckerberg

Tim Cook’un bu açıklamalarının Apple’ın doğrudan rakibi olarak görülen internet devi Google’ı hedef aldığı düşünülüyor olsa da, bu açıklamalar Facebook kurucusu Mark Zuckerberg‘i de kızdırmış gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Time dergisine verdiği röportaj sırasında Tim Cook’un açıklamalarına cevap veren Zuckerberg, Facebook gibi reklamlardan gelir elde eden firmaların Apple tarafından kötü gösterilmeye çalışılmasının saçmalık olduğunu söyledi.

Facebook gibi ücretsiz servislerin kullanıcılarla birlik olamadığı yönündeki yanlış kanaatin son dönemde hızla yayıldığına dikkat çeken Mark Zuckerberg, kullanıcıların sırf para ödüyorlar diye Apple’la birlik olmadıklarını söyledi ve gerçekten böyle birşey olsaydı Apple’ın ürünlerini çok daha ucuza satışa sunacağına dikkat çekti.

Snapdragon 810’un Çıkışı Ertelenebilir