Apple Vision Pro’nun Satışları İyi Gitmiyor

Apple vision pro

Apple’ın büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Vision Pro için yapılan tahminler olumsuz. Analistlere göre karma gerçeklik gözlüğünün satışları düşecek. İşte detaylar…

Pazar araştırma şirketi IDC’nin yeni raporuna göre Vision Pro‘nun satışları 2024 sonuna kadar 500 bine ulaşamayacak. IDC analistleri gözlüğün şubatta çıkmasından bu yana kadar geçen çeyrek dönem içinde 100 bin satış rakamına bile erişemediğini vurguladı. Analistler bununla birlikte Vision Pro’nun ABD satışlarında da %75’lik düşüş olacağını öngörüyor.

Bu rapor Apple hakkında birçok tahmini doğru çıkan Ming-Chi Kuo’nun daha önceki açıklamalarını da doğruluyor. Kuo nisan ayında yayınladığı yazıda sevkiyat beklentilerinin 400 binle 450 bine düştüğünü belirtmişti.

vision pro

Karma gerçeklik gözlüğünün satışları neden düşük? İlk olarak cihaz 3499 dolarlık fiyatıyla herkese hitap etmiyor. Fiyat açısından sınırlı bir kesimin ulaşabileceği bir ürün. Ayrıca Apple, cihazı pazarlama konusunda yavaş davrandı ve uluslararası pazara geç açıldı. Vision Pro’nun satışları sadece ABD ile sınırlı kalsaydı, analistlerin tahminleri daha düşük olabilirdi. Farklı ülke pazarlarındaki satışlar durumu az da olsa birazcık olumlu hale çevirmeyi başardı.

IDC, Apple’ın daha ucuz karma gerçeklik gözlüğü çıkarması halinde, ucuz modelin 2025’teki satışlara yardımcı olabileceğini tahmin ediyor. Analistler gözlük için sunulan içeriğin satışları etkilediğini ve içeriğin zenginleşmesi gerektiğini de söylediler.

iPhone 17 Pro Max’te Gelişmiş Tetraprizma Kamera Olacak