Apple Vision Pro Şubat Ayında Piyasaya Sürülecek

123 42

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’nun çıkış tarihi hakkında farklı iddialar vardı. Ancak Mark Gurman gözlüğün çıkış tarihi ortaya koydu. Apple, Vision Pro şubat ayında tüketicilerle buluşacak görünüyor.

Mark Gurman’a göre Vision Pro Şubat 2024’te satışa sunulacak, en azından Apple’ın planları bu şekilde. Gözlüğün ocak sonuna kadar tüketiciler için hazır hale getirilmesi amaçlanıyor. Gurman, Apple’ın üretimi hızlandırdığını ve tedarikçilerini sıkıştırdığını ifade etti. Bunlarla birlikte şirketin gözlük uygulamalarının son araçlarla test edilmesi ve onaya yollanması için geliştiricilere uyarı e-postası gönderdiği de söyleniyor. Apple Store’lardaki bazı çalışanlar gözlük eğitimi için Apple’ın genel merkezine eğitime gönderiliyordu ki, bu eğitimlerin de biraz daha sıklaştığı vurgulanıyor.

vision pro

Karma gerçeklik gözlüğünün fiyatı 3500 dolar. Yüksek satış etiketinden dolayı da herkese hitap etmiyor. Cupertino merkezli şirketin uygun fiyatlı gözlük çıkaracağına yönelik iddialar vardı, ancak analist Ming-Chi Kuo ucuz karma gerçek gözlüğünün iptal edilmiş olabileceğini ileri sürdü. Ünlü analist iptal sebebiyle ilgili herhangi bir şey demedi. Apple Vision Pro 2’nin en geç 2027’nin ilk yarısında seri üretime gireceği tahmin ediliyor. Ming-Chi Kuo, şirketin 2. nesil gözlüğe kadar herhangi donanım güncellemesi yapmayabileceğini düşünüyor.

SBS Biz sitesinin haberine göre Samsung, Apple’ın gözlüğü nedeniyle XR isimli gözlüğünü 3 ya da 6 ay sonraya erteledi. Haberin kaynağı ise şirketin iç işlerini bilen isimsiz bir yetkili. Kaynak yaptığı açıklamada, “Apple Vision Pro’nun özellikleri göz önünde bulundurularak böyle bir karar alındı. Yeni XR cihazının tasarımı ve paneli dahil olmak üzere özellikleri ve performansı yeniden gözden geçirilecek” dedi.

Ubisoft Siber Saldırıyı Engelledi