Apple Vision Pro’nun Çıkış Tarihi Değişti

vision pro 1

Vision Pro’nun şubat ayında çıkacağı iddia ediliyordu. Çin’den gelen yeni bir habere göre gözlüğün çıkış tarihi biraz daha erkene alındı.

Çinli Wall Street Insights sitesi özel bilgiler elde ettiğini belirtti ve Vision Pro‘nun 27 Ocak Cumartesi günü satışa sunulacağını ileri sürdü. Ancak sitenin verdiği tarih Amerika’da 26 Ocak Cuma gününe denk geliyor. Vision Pro’nun cuma günü çıkması mantıklı. Çünkü Apple hiçbir ürününü cumartesi günü piyasaya sürmedi. Vision Pro’nun da bir ilk olması beklenmiyor. Teknoloji devi medyada maksimum derecede yer almak ve borsada etki yaratmak için ürünlerini hafta içi satışa çıkarır. Apple şimdiye kadar olan lansmanlarını da genelde cuma günleri gerçekleştirdi.

Apple ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman ise Vision Pro’nun şubatta piyasaya sürüleceğini söylemişti. Gurman, Apple’ın üretimi hızlandırdığını ve tedarikçilerini sıkıştırdığını ifade etmişti. Yeni rapor lansman tarihinin biraz daha erkene alındığını gösteriyor. Ayrıca kasım ayında yayınlanan ve tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan farklı bir raporda da, karma gerçeklik gözlüğünün mart ayına ertelenebileceği ileri sürülmüştü. Fakat son gelişmeler erteleme iddiasını yalanlıyor.

Vision Pro

Karma gerçeklik gözlüğünün fiyatı 3500 dolar. Yüksek satış etiketinden dolayı da herkese hitap etmiyor. Cupertino merkezli şirketin uygun fiyatlı gözlük çıkaracağına yönelik iddialar vardı, ancak analist Ming-Chi Kuo ucuz karma gerçek gözlüğünün iptal edilmiş olabileceğini ileri sürdü. Ünlü analist iptal sebebiyle ilgili herhangi bir şey demedi. Apple Vision Pro 2’nin en geç 2027’nin ilk yarısında seri üretime gireceği tahmin ediliyor. Ming-Chi Kuo, şirketin 2. nesil gözlüğe kadar herhangi donanım güncellemesi yapmayabileceğini düşünüyor.

SBS Biz sitesinin haberine göre Samsung, Apple’ın gözlüğü nedeniyle XR isimli gözlüğünü 3 ya da 6 ay sonraya erteledi. Haberin kaynağı ise şirketin iç işlerini bilen isimsiz bir yetkili. Kaynak yaptığı açıklamada, “Apple Vision Pro’nun özellikleri göz önünde bulundurularak böyle bir karar alındı. Yeni XR cihazının tasarımı ve paneli dahil olmak üzere özellikleri ve performansı yeniden gözden geçirilecek” dedi.

Square Enix Yeni Oyunları İçin Yapay Zekayı Devreye Sokuyor