iPhone 17 Pro Max’te Gelişmiş Tetraprizma Kamera Olacak

iPhone 15 Pro

Analist Ming-Chi Kuo gelecek nesil iPhone’ları da kapsayan dikkat çekici yorumda bulundu. Kuo, iPhone 17 Pro’lardan itibaren tetraprizma kameranın gelişmeye devam edeceğini vurguladı.

Optik yakınlaştırma performansıyla bilinen tetraprizma kamera şimdilik iPhone 15 Pro Max’e özel. Bu kameranın iPhone 16 Pro’larda kullanılacağı uzun zamandır söyleniyor. Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo da yeni açıklamasında iPhone 16 Pro’ların tetraprizmaya sahip olacağını tekrar doğruladı. iPhone 16 Pro’lardaki kamera muhtemelen iPhone 15 Pro Max’teki tetraprizmayla aynı olacak görünüyor.

Kuo’ya göre asıl değişiklikler iPhone 17 Pro Max’te gerçekleşecek. Kuo, Apple’ın iPhone 17 Pro Max’te hem yakınlaştırma hem de fotoğraf kalitesini iyileştirmek için gelişmiş tetraprizma kamera kullanacağını iddia etti. Mevcut tetraprizmada 1/3.1″ 12 MP görüntü sensörü yer alıyor. iPhone 17 Pro Max’teki tetraprizma ise 1/2.6″ 48 MP sensöre sahip olacak. Bu kameranın iPhone 17 Pro’da olup olmayacağı belli değil. Gelişmiş yeni tetraprizma kamera iPhone 18 Pro’ların her iki modelinde de yer alacak.

iphone 17 pro max

Analist bunlarla birlikte 2027’de çıkacak olan iPhone 19 Pro Max’te daha gelişmiş tetraprizma kameranın kullanılacağını açıkladı. Apple gelecekte tetraprizma isminden vazgeçip farklı bir adlandırma da yapabilir.

Apple’ın iPhone anakartını (PCB,devre kartı) daha ince hale getirmek için pet resin (Bir reçine türü) kaplı bakır malzeme kullanacağı iddia edilmişti. İnce PCB kasa içinde daha fazla alan sunuyor. iPhone ve Apple Watch gibi kompakt cihazlarda daha fazla alan olması daha büyük piller veya farklı bileşenlerin yer almasını sağlayabilir. iPhone 16 Pro‘larda ince devre kartının olabileceği ileri sürülüyordu. Fakat Ming-Chi Kuo’ya göre böyle bir şey olmayacak.

Game of Thrones yıldızı yeni projesini duyurdu