Ming-Chi Kuo: Apple Vision Pro Şubat Ayında Çıkacak

123 45

Apple analisti Ming-Chi Kuo yeni bir öngörü raporu paylaştı ve Vision Pro’nun şubat ayında piyasaya sürüleceğini belirtti.

Gazeteci Mark Gurman kısa süre önce Vision Pro‘nun şubatta çıkacağını ve Apple’ın bu yüzden de üretimi artırdığını söylemişti. Apple’la ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan Ming-Chi Kuo da bu durumu onaylayan yeni bir rapor paylaştı. Kuo’ya göre Vision Pro’nun sevkiyatı ocak ayının ilk haftasında başlayacak, şubat ayında da satışa sunulacak. Kuo 2024’teki gözlük sevkiyatının yaklaşık olarak 500 bin olacağını da belirtti.

Apple, karma gerçeklik gözlüğünü haziranda düzenlenen WWDC etkinliğinde duyurmuş ve cihazın 2024 başlarında ilk olarak ABD’de de sonraki aylarda ise daha fazla ülkede çıkacağını açıklamıştı. Ufak bir dipnottan bahsedelim, yaz sonuna doğru tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir raporda da Vision Pro’nun şubat gibi piyasaya sürülebileceği iddia edilmişti.

vision pro

Karma gerçeklik gözlüğünün fiyatı 3500 dolar. Yüksek satış etiketinden dolayı da herkese hitap etmiyor. Cupertino merkezli şirketin uygun fiyatlı gözlük çıkaracağına yönelik iddialar vardı, ancak analist Ming-Chi Kuo ucuz karma gerçek gözlüğünün iptal edilmiş olabileceğini ileri sürdü. Ünlü analist iptal sebebiyle ilgili herhangi bir şey demedi. Apple Vision Pro 2’nin en geç 2027’nin ilk yarısında seri üretime gireceği tahmin ediliyor. Ming-Chi Kuo, şirketin 2. nesil gözlüğe kadar herhangi donanım güncellemesi yapmayabileceğini düşünüyor.

SBS Biz sitesinin haberine göre Samsung, Apple’ın gözlüğü nedeniyle XR isimli gözlüğünü 3 ya da 6 ay sonraya erteledi. Haberin kaynağı ise şirketin iç işlerini bilen isimsiz bir yetkili. Kaynak yaptığı açıklamada, “Apple Vision Pro’nun özellikleri göz önünde bulundurularak böyle bir karar alındı. Yeni XR cihazının tasarımı ve paneli dahil olmak üzere özellikleri ve performansı yeniden gözden geçirilecek” dedi.

Aquaman 2 Şimdiden Hayal Kırıklığı Yarattı