Ucuz Apple Vision Pro gözlüğü iptal edilmiş olabilir

22 41

Apple Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü bu aralar gündemden biraz düştü. iPhone 15’lerin çıkması ve telefonlardaki ısınma problemleriyle ilgili haberler konuşuluyor. Ama Vision Pro hakkında taze bir rapor yayınlandı. Bu rapora göre dedikodularda da adı geçen ucuz karma gerçeklik gözlüğü belki hiç gün ışığını görmeyecek.

Apple hakkında söylediği birçok öngörüsü doğru çıkan analist Ming-Chi Kuo yine ilginç bir rapor paylaştı. Kuo ucuz Vision Pro gözlüğünün iptal edilmiş olabileceğini ileri sürdü. Ünlü analist iptal sebebiyle ilgili herhangi bir şey demedi. Ama diğer yandan Apple’ın maliyeti önemli ölçüde düşürmediği sürece Vision Pro’nun sevkiyatlarında pek bir artış olmayabileceğini vurguladı. Kuo, Apple’ın 2024’te yaklaşık olarak 400 bin ile 600 bin arasında gözlük sevk etmesini bekliyor. Her ne kadar Vision Pro mükemmel deneyim sunacak olsa da, Apple’ın bir sonraki yıldız ürünü olması daha uzun sürecek.

apple vision pro

Apple Vision Pro 2’nin en geç 2027’nin ilk yarısında seri üretime gireceği tahmin ediliyor. Ming-Chi Kuo, şirketin 2. nesil gözlüğe kadar herhangi donanım güncellemesi yapmayabileceğini düşünüyor. 3500 dolar fiyata sahip olan gözlük birçok tüketiciye hitap etmiyor. The Information, Bloomberg ve farklı kaynaklardan gelen haberlerde Apple’ın daha çok kullanıcıya hitap etmek için ucuz karma gerçeklik gözlüğü planladığı iddia edilmişti. Vision One isimli uygun fiyatlı modelin 2025’te çıkabileceği söylenmişti.

SBS Biz sitesinin haberine göre Samsung, Apple Vision Pro nedeniyle XR isimli gözlüğünü 3 ya da 6 ay sonraya erteledi. Haberin kaynağı ise şirketin iç işlerini bilen isimsiz bir yetkili. Kaynak yaptığı açıklamada, “Apple Vision Pro’nun özellikleri göz önünde bulundurularak böyle bir karar alındı. Yeni XR cihazının tasarımı ve paneli dahil olmak üzere özellikleri ve performansı yeniden gözden geçirilecek” dedi.

Kuo: iPhone 15 Pro’ların ısınma sorunu tasarım kaynaklı olabilir