Vision Pro’nun Satışa Çıkacağı Ülkeler Belli Oldu

Vision Pro

Vision Pro’nun ABD pazarı dışında hangi ülkelerde çıkacağı daha önce birkaç kere gündeme gelmişti. Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman gözlüğün ilk aşamada hangi pazarlara geleceğini doğruladı.

Gazeteci Mark Gurman, Vision Pro‘nun yakın zamanda küresel pazardaki yerini alacağını söyledi. Gurman’a göre İngiltere ve ve Kanada da karma gerçeklik gözlüğünün satışa çıkacağı ülkeler arasında yer alıyor. Mark Gurman’ın açıklamaları daha önce MacRumors ve farklı birkaç kaynak tarafından paylaşılan listeyi de doğruluyor.

Vision Pro’nun satışa çıkacağı ilk ülkeler şu şekilde:

-Avustralya
-Kanada
-Çin
-Fransa
-Almanya
-Japonya
-Singapur
-Güney Kore
-İngiltere

vision pro

Karma gerçeklik gözlüğünün bu ülkelerdeki çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak 10 – 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek WWDC 2024’ten sonra cihazların satışa sunulması bekleniyor. Muhtemelen Apple, WWDC’de çıkış tarihini de duyuracaktır. ABD dışındaki mağazalarda çalışan bazı kişilerin Vision Pro eğitimi almak için şirketin Cupertino’daki merkezine geldiği ifade ediliyor. Benzer eğitimler gözlük çıkmadan önce ABD’deki mağazalarda çalışanlara da verilmişti. Böylece çalışanlar cihazı müşterilere nasıl tanıtacaklarını ve soruları nasıl yanıtlayacaklarını öğrenmişlerdi.

ABD’de tüketicilerin Vision Pro’ya yönelik ilgisinin azalmaya başladığı ve Apple’ın bu sebeple gözlüğün sevkiyatlarını azalttığı iddia ediliyor. Cihazın küresel pazardaki satışı tüketicilerin ilgisini yeniden çekebilir, ancak 3500 dolarlık fiyat halen büyük bir engel olarak görülüyor. Apple’ın daha uygun fiyatlı karma gerçeklik gözlüğü üzerinde de çalıştığına dair rivayetler var.

Yeni Yapay Zeka Modeli, Sağlık Sektöründe Devrim Yaratacak