Apple Vision Pro’nun Kaç Adet Sattığı Ortaya Çıktı

vision pro 1

Kısa süre önce ön siparişe açılan Vision Pro’nun satışları hakkında rapor yayınlandı. Apple için işler iyi gidiyor diyebiliriz. Detaylar haberimizde…

MacRumors sitesinin haberine göre Apple, 200 binden fazla Vision Pro sattı. Karma gerçeklik gözlüğü 19 Ocak’ta Amerika’da ön siparişe açıldı. 10 gündür satın alınabiliyor. Sitenin bu bilgiyi Apple’ın satış rakamları hakkında bilgi sahibi bir kaynaktan aldığını da belirtelim. Apple analisti Ming-Chi Kuo da geçtiğimiz günlerde Vision Pro’nun 160 binle 180 bin arasında sattığını iddia etmişti. Gözlükle ilgili medya incelemeleri bugünden itibaren yayınlanmaya başlanıyor. İncelemeler belki satışların artmasını sağlayabilir. Ayrıca tüketicilerin deneyimlerini paylaşması da satışları etkileyecektir.

vision pro 9

Her şeye rağmen Ming-Chi Kuo gözlüğe olan talebin hızla azalabileceğini düşünüyor. Cihazın fiyatının 3500 dolar olması da talebi etkileyen en önemli faktörlerden biri. Kısa süre önce Kore medyasında yayınlanan başka bir raporda da satışların azabileceğine dikkat çekilmişti. Raporu hazırlayan analistler yaptığı açıklamada, “Vision Pro dikkat çekici özelliklere sahip olmasına rağmen niş ve yeni bir cihaz. Fiyatıyla da herkese hitap etmediğinden Apple’ın çekirdek kullanıcı grubu tarafından ilgi görmesi şaşırtıcı olmaz” dedi.

Teknoloji devinin 2. nesil Vision Pro ve ucuz bir model üzerinde çalıştığına dair iddialar var. Ming-Chi Kuo’ya göre 2. nesil gözlük ve ucuz olan diğer modelin akıbetini satışlar belirleyecek. Kuo pazardan gelen geri bildirimlere göre Apple’ın aksiyon alıp, yeni modeller için karar vereceğini söyledi. Apple Watch piyasaya sürüldüğü zaman inanılmaz başarı elde etmedi ve pazarı ele geçirmesi için bir iki yenileme gerekti. Sonunda akıllı saat pazarında aslan payını Apple kapmayı başardı. Karma gerçeklik gözlüğünde de neler olacağını ve pazarda nelerin yaşanacağını önümüzdeki aylar içinde birlikte göreceğiz.

iPhone 16’larda Önemli Tasarım Değişiklikleri Olmayacak