Game of Thrones NFT koleksiyonu beğenilmedi

Game of Thrones NFT koleksiyonu

Bu hafta piyasaya sürülen Game of Thrones NFT koleksiyonu, NFT’lerin özensiz tasarımı sebebiyle alay konusu oldu.

Son dönemde kripto para dünyasında yaşanan çöküş NFT pazarını da yaralamış olsa da NFT piyasası hala ilgi görmeye devam ediyor. Bu yüzden önemli şirketler yeni NFT projelerine imza atmayı sürdürüyor. Bu şirketlerden biri de eğlence dünyasından, özellikle film stüdyosundan tanıdığımız Warner Bros. Discovery. Bu alanda çalışmalarını sürdüren şirket, son dönemde çıkan en merak uyandırıcı NFT koleksiyonlarından biri olan Game of Thrones NFT koleksiyonunu bu hafta yayınladı.

İşin içinde Game of Thrones gibi son yılların en değerli markalarından biri olduğu için bu NFT koleksiyonundan beklentiler oldukça yüksekti. Ancak gelen ilk yorumlara bakılırsa Warner Bros. tarafından hazırlanan bu NFT koleksiyonu hiç mi hiç beğenilmemiş.

Game of Thrones NFT koleksiyonu 2

Build Your Realm adını taşıyan bu NFT koleksiyonu, ileride bir RPG, yani rol yapma dijital kart oyununda da kullanılacak şekilde tasarlandı. Warner Bros. bu koleksiyonu hazırlarken niyeti, insanların bu NFT kartlarını alarak kendi hanelerini kurması, daha sonra bu hanelerle birlikte bir RPG oyununa dahil olmasıydı. Bu plan kağıt üstünde gayet iyi görünüyordu. İnsanlar hem bir yatırım aracı olarak bu koleksiyona yatırım yapacak hem de yeni bir Game of Thrones oyunu ile daha fazla alıcı çekilecekti. Ancak önemli bir detay vardı ki o da bu planın işe yaraması için NFT koleksiyonunun iyi olması gerektiği gerçeğiydi. Görünen o ki Warner Bros. bu “ufak” detayı göz ardı etmiş. Çünkü yayınlanan koleksiyonun tasarımı adeta alay konusu oldu.

Buna rağmen sadece Game of Thrones ismi bile başlı başına bir başarı sağlamış gibi görünüyor. Çıkışından bu yana Build Your Realm koleksiyonundan beş binden fazla Hero kartı satıldığı söyleniyor. Bu da yaklaşık 750 bin dolarlık bir gelir anlamına geliyor ki genel olarak kötü bulunan bir kart koleksiyonu için hiç de fena değil. Hal böyleyken bir de ortaya iyi bir işçilik koyulsa bu koleksiyonun ne kadar başarılı olacağını merak etmemek elde değil.

İnsanlar artık Apple’da çalışmak istemiyor