Bored Ape NFT’lerinin değeri eridi gitti

Bored Ape

Daha bir yıl önce milyonlarca dolara alıcı bulan Bored Ape NFT koleksiyonunun değeri eriyip gitti. NFT serisinin yeni fiyatı şaşkınlık yarattı.

Bir dönem kimsenin dilinden düşmeyen kripto paralar ve bunlarla ilişkili NFT gibi teknolojiler, bugün artık gerileme dönemine girmiş bir sektörün parçası haline gelmiş durumda. Bu yüzden eskisi kadar gündemi meşgul etmiyor olsalar da aslında arka planda büyük kayıplar yaşanmaya devam ediyor. Özellikle NFT alanına yatırım yapanların paraları eriyip gitmiş durumda.

Hatırlarsanız NFT piyasasının en nadide, en değerli koleksiyonlarından biri de Bored Ape koleksiyonuydu. Yuga Labs adlı şirket tarafından geliştirilen bu NFT serisi, kısa sürede oldukça popüler olmuş ve bir nevi NFT dünyasının yüzü haline gelmişti. Ancak kripto para piyasasındaki çöküş yaşanıp kriptolar değer kaybedince onlar da ayakta kalamadı ve hızla değer kaybetmeye başladı. Bu düşüşün bir türlü alınamayınca da Bored Ape NFT koleksiyonunun değeri eriyip gitti.

Bored Ape

İlk çıktığı dönemde milyon dolarlara alıcı bulan Bored Ape koleksiyonu NFT’leri bu hafta yaklaşık 52 bin dolardan satıldı. Üstelik tek değer kaybeden de bu NFT serisi olmadı. Yuga Labs’in kripto birimi ApeCoin de eski değerine kıyasla adeta pula döndü. 2022’nin nisan ayında toplam hacminin değeri 7.6 milyar dolara kadar yükselen bu kripto para, o günden bu yana değerinin yüzde 93’ünü kaybetti.

Bored Ape gibi popüler olmuş ve ünlülerin desteğini arkasına almış bir NFT koleksiyonunun bile böylesine büyük bir kayıp yaşaması, NFT pazarının tamamı için oldukça karanlık bir resim çiziyor.

Nothing Phone 2 resmen tanıtıldı