Metaverse evrene ünlüler yağıyor!

Metaverse evrene ünlüler yağıyor!

Universal Music Group, vagonunu metaverse  trenine daha sıkı bağlamaya başladı. Plak şirketi, sanal dünyalarda kullanılmak üzere sanatçılarının dijital versiyonlarının yanı sıra değiştirilemez token (NFT) kıyafetleri ve aksesuarları oluşturmak için avatar şirketi Genies ile işbirliği yaptı. İşte detaylar.

Buradaki fikir, Universal sanatçılarına metaverse için resmi sanal kimlikler vermek. Justin Bieber ve Shawn Mendes de dahil olmak üzere kadrodan bazıları, Genies’ten avatar yapmalarını istemişti. Şimdi, plan Rihanna, Migos ve arkadaşlarının çeşitli metaverse avatarları alabilmesi veya avatarları sosyal platformlarda kullanabilmesi. Önümüzdeki aylarda, Genies tarafından işletilen bir NFT pazarı aracılığıyla, hayranlar avatarlar için sanal ürünler alıp satabilecekler. Bu, Universal Music Group’un metaverse’e ilk girişi değil. Geçen ay, Gorillaz’a benzeyen Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonundan dört karakterden oluşan sanal bir grup duyurmuştu.

Metaverse evrene ünlüler yağıyor!

Diğer önde gelen markalar, kendi NFT’leri üzerinde çalışıyor gibi görünen Adidas ve Roblox olarak karşımıza çıkıyor. Bu markalar metaverse içinde sanal bir oyun alanı ve dijital ürünler için bir mağaza inşa eden Nike dahil olmak üzere metaverse’de harikalar yaratmayı planlıyor. Bu platform, oyun alanındaki (Fortnite dahil) diğer şirketlerin ve markaların metaverse’e girmesinin önünü açmaya yardımcı olan birkaç platformdan biri. metavese gittikçe daha fazla hayatımıza girmeye başlıyor. Yakında biz de kendi avatarlarımızı yaratmak durumunda kalabiliriz.

Apple çalışanlarının maaşları dudak uçuklattı: İşinizden istifa edebilirsiniz