Ünlü ekonomistten korkutan Bitcoin tahmini!

Haftanın potansiyeli yüksek kriptoları Bitcoin

Dünyanın en önemli ekonomistlerinden biri olarak görülen ismin Bitcoin için yaptığı tahmin, kripto para takipçilerini korkuttu.

Ünlü ekonomistten korkutan Bitcoin tahmini! Kripto para piyasasını yakından takip eden yatırımcıların, son zamanlarda keyifleri pek yerinde olmasa gerek. 50.000 doların üzerinde seyreden ve birçok analist tarafından kısa bir süre içerisinde 65.000 doları geçeceği iddia edilen Bitcoin, bir anda rotasını aşağıya çevirmiş ve o gün bugündür bir daha da toparlayamamıştı.

En son 35.000 dolar seviyesine kadar çekilen kripto para dünyasının 1 numaralı para birimi için, ünlü ekonomist Euro Pacific Capito CEO’su Peter Schiff, Bitcoin’in sakin ama istikrarlı bir düşüş trendi içerisinde olduğunu ve bu düşüşün devam ederek 30.000’in altını görmesinin kendisini hiç şaşırtmayacağını belirtti.

Bitcoin gizliliği ve güvenliği arttırdı!

Ünlü ekonomistten korkutan Bitcoin tahmini!

Elbette Schiff’in bu fikirlerinin tamamen kendisine ait olduğunu ve bu fikirlerin asla bir yatırım tavsiyesi olarak kabul edilmemesi gerektiğini hatırlatalım. Bununla birlikte, Bitcoin’in son zamanlarda oldukça büyük bir düşüş trendi içerisinde olduğu da bir gerçek.

Öyle ki bu düşüş trendi, kripto para temelli birçok büyük şirketi de zor duruma sokuyor. Örneğin dünyanın en büyük BTC yatırımcısı olarak bilinen MicroStrategy’nin hisseleri, bir önceki güne göre %3’lük bir düşüş yaşadı.

Bunun yanında Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey tarafından kurulan ve yine faaliyeti kripto para borsalarıyla bağlantılı olan Block şirketinin hisseleri de %1’e yakın düşüş gösterdi. Şimdilerde akıllarda ise sadece bir soru var. Bu düşüşün bir sonu var mı, varsa ne zaman?

Robot elektrikli süpürge çalıştığı otelden çıktı