Samsung’un yapamadığını bir yazılımcı yaptı

Samsung, 17 milyar dolarlık bir fabrika kuruyor!

Samsung Galaxy Z Flip serisinin en yeni modeli Galaxy Z Flip 3’ün kapak ekranı için geliştirilen bir uygulama, bu modele sahip akıllı telefon kullanıcılarını sevindirdi.

Samsung’un yapamadığını bir yazılımcı yaptı. Samsung’un son yıllarda en çok önem verdiği projelerden biri olan katlanabilir akıllı telefonlar günden güne pazar payını arttırmaya devam ediyor. Şu an için bir taraftan enine diğer taraftan ise boyuna katlanır modeller üzerinde çalışan Samsung, görülen o ki satış stratejisini bu şekilde kurgulamış.

Bununla birlikte, şirketin hala üzerinde çalışması gereken çok şey olduğu da bir gerçek. Bunlardan biri de Samsung Galaxy Z Flip 3’ün kapak ekranının işlevselliği. Bu akıllı telefona sahip kişilerin yaptığı eleştirilerin başında gelen husus, Galaxy Z Flip 3’ün kapak ekranının çok fonksiyonel olmamasıydı. Herkes Samsung tarafından gelecek bir güncelleme ile bu sorunun ortadan kalkacağını düşünürken, çözüm bir yazılımcıdan geldi.

Samsung’un yapamadığını bir yazılımcı yaptı

CoverScreenOs adı verilen ve Google Play Store’de bulunan bu uygulama, root vb. herhangi bir işlem gerektirmeden doğrudan mağazadan indirilerek kullanılabildiği için bir anda dikkatleri üzerine çekti.

Samsung yenilikçi bir adıma imza attı

Kapağın kendinden var olan kullanım avantajlarını geliştiren uygulamanın maharetleri bununla da sınırlı kalmıyor. CoverScreenOs uygulamasının Galaxy Z Flip 3’e yüklenmesinin ardından, artık telefonun açık halinde yapılabilen neredeyse her şey kapak üzerinden de yapılabilir hale geliyor.

Ancak uygulamanın henüz erken erişim sürecinde olduğunu ve içerisinde birçok hata barındırdığını belirtelim. Uygulamanın geliştiricisi yaptığı açıklamada bu hataların farkında olduğunu ve bunun henüz son sürüm olmadığını belirterek, güncellemeler ile söz konusu hataların ortadan kalkacağını duyurdu.

Son olarak, eğer bir Samsung Galaxy Z Flip 3 sahibiyseniz ve bu uygulamanın bütün özelliklerinden herhangi bir kısıtlama olmadan faydalanmak istiyorsanız, ya aylık 10 dolar ya da hayat boyutu erişim için 99 dolar ödemeyi göze almanız gerekiyor.

Robot elektrikli süpürge çalıştığı otelden çıktı