Robot elektrikli süpürge çalıştığı otelden çıktı

Xiaomi elektrikli supurge

Bir robot elektrikli süpürge, çalıştığı otelden kaçtı.  Cihaz, bu hafta başlarında ait olduğu binada kayboldu. Personel “her yerde olabilir” ifadesini kullandı.

Ancak elektrikli süpürge ile ilgili şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Robot elektrikli süpürge kaybolduktan bir gün sonra bir çitin altında bulundu. Travelodge Cambridge Orchard Park’taki bir personel kaçan robot elektrikli süpürgenin “hayatını olduğunu” duyurdu. Olay kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

 

Süpürgeyi sahiplerine iade edenlere otelin barında bir içki ikram edildi. Ancak ilgi çeikici olay sosyal medyada viral oldu. Bir kullanıcı, “Özgür ol küçüğüm” diye tweet attı. “Git küçük robot, git!” yorumları binlerce beğeni topladı. Bir başkası ise “Robot Kıyameti nasıl başlar” diye şaka yaptı. BBC’nin bildirdiğine göre, cihaz Cuma öğleden sonra ön sürücüde çalışan bir otel temizleyicisi tarafından bir çitin altında keşfedildi. Otel gazeteye “şimdi robot süpürge ailesinin geri kalanıyla birlikte bir rafta mutlu bir şekilde oturuyor” dedi. Akıllı robotlar bazıları için endişe oluşturan bir durum. Çoğu kişi robotların akıllanmasının tehlikeli olabileceğini düşünüyor. Robotun çalışmaktan kaçması da insan gibi duygular besleyebileceğinin kanıtı olarak sunuluyor. Uzun süredir bilim kurgu filmleri robotların kendi duygularının olmasının ne kadar tehlikeli olabileceğini yazıyordu. Görünüşe göre bu gelecek çok uzakta değil diyebiliriz.

Netflix hisse değeri korkunç bir düşüş yaşadı: Kimse bunu beklemiyordu