Üniversiteler açılıyor: İşte açılış tarihi!

üniversite kontenjanları boş

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar değerlendirildiğinde, “üniversiteler açılıyor” diyebiliriz. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Uzun bir süredir bu anı bekleyen öğrenciler için sonunda üniversiteler açılıyor. Türkiye’de sert gündemlere neden olan salgın süreci ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bazen cafeler açılıyor kimi zaman da berber dükkanları kapanıyor. Ancak bu süreçte hep kapalı kalan bir yer oldu: Okullar ve üniversiteler. Kapatıldığı günden bu yana hiç açılmayan üniversiteler hakkında bu defa başka kararlar alındı.

Uzun süredir kapalı olan üniversitelerin açılması için geri sayım başladı

Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, öncelikle bilim kurulu üyelerinin tavsiyelerine uyulacağı söylendi. Onun hemen ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı ise, okulların 2 hafta sonra yani 2020 Kasım ayı içinde açılabileceğinin sinyallerini verdi. Bugüne kadar ilk defa, okulların ve üniversitelerin açılmasına böylesine yaklaşıldı.

Üniversiteler açılıyor mu

Türkiye’de yaklaşık 8 milyon 363 bin öğrenci var ve bunların büyük çoğunluğu başka şehirde yaşıyor. Üniversitesi başka şehirlerde olan kişiler mecburen il değiştirmek zorunda kalıyor. Bu nedenle kendi okuluna gitmek isteyen birisi en az 4 saatlik yolculuk riskine girmek zorunda. Şimdilerde ortaya çıkan bu tehlike vaka sayılarında önemli bir yükselişe neden olabilir.

Tüm bunlara ek olarak; hem Sağlık Bakanı’nın hem de Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına bakılırsa vaka sayısı yakın gözetim altına alındı. Her ne kadar Kasım ayının ilk haftası okulların açılması için çalışma yapacaklarını söyleseler bile yine de vakalardaki ani artışlar bu tarihi değiştirebilir. Sizce üniversiteler bu dönemde açılmalı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.