Üniversitelerin açılış tarihi netleşmeye başladı: İşte o tarih!

Türkiye'de ekonomik durum eğitimi

Herkesin büyük bir merakla beklediği üniversitelerin açılış tarihi yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Üniversiteye gitmek için hazırlanan tüm gençler bu anı bekliyor. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerin açılış tarihi konusunda çok önemli bir açıklama yaptı. Koronavirüs Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktı ve çok zorlu bir yıl geçirilmesine neden oldu. Dünya genelinde 20 milyon civarında insanın şu anda bu hastalığı geçirdiği biliniyor. Ölü sayısının ise 720 bin civarını geçmesi çok daha büyük bir dram yarattı. Şimdiyse herkes okulların ne zaman açılacağını merak ediyor.

Üniversiteler yoğun tedbirlerle açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararlar sonucunda, ilk ve orta dereceli okulların açılış takvimleri ertelenmişti. Herkes bunu oldukça olumlu karşılarken birden üniversiteler ile ilgili sorular akıllara geldi. Yükseköğretim Kurulu bu konuda net bir karar vermeliydi.

Üniversitelerin açılış tarihi

Yapılan çalışmalar ve görüşmeler sonucunda, YÖK başkanı Yekta saraç çok önemli bir karar verdi. Bu karara göre üniversiteler 1 Ekim 2020 tarihinden önce açılmayacak. Her ne kadar bu, şimdilik sadece öneri olsa bile yine de çok yüksek ihtimalle uygulamaya koyulacak.

Konu ile ilgili değerlendirmeler yapan yetkililer, kampüsteki öğrenci sayısının ve hareketliliğin azaltılması için çabalayacaklarını ifade etti. Yani üniversiteleri açıp öylece bırakmayacaklar. Bunun yerine sıkı tedbirler ile koruma sağlanmaya çalışılacak. Sizce üniversiteler bu yıl açılmalı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.