Renault Megane elektrikli konsept ile geliyor: İşte merak edilen detaylar!

Renault elektrikli otomobil

Kimsenin pek beklemediği Renault Megane elektrikli konsept, ilginç özelliklerle geliyor. Hadi gelin tüm detaylara birlikte bakalım.

Bugüne kadar en fazla satılan modeller içerisinde yer alan Renault Megane, elektrikli konsept çıkaracağını piyasaya sızdırmadı. Bu nedenle birçok kişi aracın Türkiye’de satışa sunulacağı konusunda büyük tereddütlere sahipti. Şimdi ise Megane eVision modeli ile birlikte yeniden popülerliğini artırmaya çalışacak. Morphoz konsept araç ile bazı özellikleri de bulunacak. Fransız Renault, yeni üreteceği araçlarda benzer stratejileri izleyecek.

Renault Megane yerli otomobil ile yarışacak

Elektrikli araçların kullanım oranı arttıkça büyük otomotiv firmaları da üretimi buralara doğru kaydırıyor. BMW ve Hyundai gibi şirketler de elektrikli araçlar konusunda ciddi ilerleme kaydetti. Fransız devi olan Renault, “elektrikli araç üreten otomotiv şirketleri” ligine henüz yeni katıldı. Aslında bu aracı üretmezse yerinde saymaya devam edecek.

Renault Megane elektrikli konsept

Şirketin yeni üreteceği bu elektrikli araba model Megane eVision, 130 kW’a kadar hızlı şarj sağlayabilecek. Elektrikli otomobiller için hızlı şarj ne yazık ki son derece önemli. Hızlı yapılmayan şarj, bir süre sonra kullanıcıları uzun süre alması nedeniyle bıktırıyor. Yeni modelde; 0  – 100 km/s hıza 8 saniyeden daha kısa sürede ulaşabilen bir motor kullanılacak.

Renault, yeni üretilecek otomobilin ebatlarını da açıkladı. Buna göre; uzunluk 4210 mm olurken genişliğinin de 1800 mm olmasına karar verildi. Aracın yüksekliğini önemseyenler için 1505 mm uygun bulundu. Genel olarak değerlendirildiğinde, küçük bir araba modeli olmayacağı söylenebilir.

Bu aracın 2021 yılının sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Böylece yerli otomobil TOGG ile de rekabet edecek. Sizce böyle bir otomobil tutar mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.