Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında Türkiye’den hangi üniversiteler var?

Türkiye'de ekonomik durum eğitimi

Neredeyse her yıl farklı ölçümler yapılarak belirlenen Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması bu yıl yeni adaylara şahit oldu Türkiye’den özellikle de Boğaziçi ve ODTÜ gibi üniversitelerin ilk 500 içerisinde yer alması beklenirken ne yazık ki bu olmadı. İşte haberimizin detayları.

Üniversiteler, bilim ve teknolojinin temel yapı taşlarını oluşturduğu için son derece önemlidir. Dünyanın birçok ülkesi üniversitelerin ciddi bir değere sahip olduğunu bildiği için yoğun bir destek gösteriyor. Örneğin Çin Halk Cumhuriyeti üniversitelere büyük oranda fon sağlayan ülkeler içerisinde başı çekiyor.

Dünyanın en iyi üniversiteleri yine ABD’den

Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan araştırmada; öğrenim kurumlarının bilimsel araştırmaları, uluslararası çalışma ve konumları, gelirlerindeki artış gibi birçok etken önemsendi.

Sabanci universitesi

Listede her yıl ismi geçen Sabancı ve Koç Üniversiteleri bu defa yer almadı. Sabancı üniversitesi İlk 500 içerisinde sıralamasını korurken, Koç üniversitesi daha geri plana düştü. Üstelik bu listede çok şaşıracağınız bir üniversite de bulunuyor. Çankaya Üniversitesi Dünyanın en iyi 500 üniversitesi içerisine girmeyi başardı. Bilkent, Hacettepe ve Koç üniversiteleri ilk 600’e giren diğer üniversiteler oldu. 601.-800. sıra aralığında da Boğaziçi, İTÜ ve ODTÜ gibi kuruluşlar bulunuyor.

ABD’nin yoğun ambargosuna maruz kalmasına rağmen İran Devleti de kendi üniversitelerini sıralamaya yerleştirmeyi başardı. Bu ülkeden yaklaşık olarak 40 tanesi Dünyanın en güçlü üniversiteleri içerisine girdi. Listenin zirvesinde ise her zaman olduğu gibi yine Oxford yer aldı. İngiltere’de bulunan Oxford üniversitesi 4 yıldır birincilik kazanıyor. Peki sizce Türkiye’nin Dünya markası olan üniversiteler çıkarabilmesi için ne tür koşullara dikkat etmesi gerekiyor? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Sakarya Üniversitesi’nde kripto madenciliği şoku!