Türkiye kadın üniversitesi kuruluyor sadece kadınlar olacak

Üniversitelerin yeni koronavirüs tedbirleri

2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı açıklandı ve “Türkiye kadın üniversitesi” kararı alındı. İşte merak edilen detaylar.

G20 2019 kapsamında Japonya’da konuşma yapan Cumhurbaşkanı, yaptığı açıklamada Türkiye kadın üniversitesi kurulacağını söyledi. Bu durum daha o günlerden tartışmalara neden oldu. Böyle bir projenin farklı algılandığı ve bazı tepkilerin de geleceği ifade edilmişti. Cumhurbaşkanı, bu projenin kendisi için çok farklı bir anlama sahip olduğunu söyledi.

Yapılması düşünülen kadın üniversitesi, Japonya esas alınarak yapılmak isteniyor. Japonya Büyükelçisi, bu üniversitelerin ayrıntılı olarak incelenmesinde görev aldı. Muhtemelen Japonya’daki üniversiteler örnek alınarak yapılacak.

Kadın üniversitesi 2021 yılında faaliyete geçecek

Bu yeni üniversitenin şu an için bir bölümü tamamlandı. Ancak henüz tamamının nelere sahip olacağı bilinmiyor. Derslikler ve kafeterya gibi ayrıntılar gizemini korumaya devam ediyor. Sadece kadınların gidebileceği bu üniversitelerde hangi bölümlerin olacağı da kesinleşmedi.

Türkiye kadın üniversitesi

Üniversiteler; gerek sosyal yaşamı gerekse de eğitim kalitesi ile en fazla tartışma yaratan kurumlar arasında yer alıyor. Her ile üniversite açılması elbette eğitim kalitesinde bir miktar düşüş yaşattı. Ancak üniversitelere gidebilen insan sayısını da artırmayı başardı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, öğrencilerin bazı ihtiyaçları buralarda karşılanabilecek.

Sadece kadınlar için açılan üniversiteler bir tek Japonya’da yok. Başka bazı ülkelerde de bulunuyor. Böyle bir okulda teknoloji ve teknik konulara mı ağırlık verilecek yoksa başka konularda mı eğitime devam edilecek henüz net değil. Sizce bu tür üniversitelerin açılmak istenmesinin amacı ne? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.