Ukrayna da “Polkadot” dedi!

Bu kripto para birimi kripto yatırımı Kripto paralar kripto para

Dünyanın gözünün kulağının üzerinde olduğu Ukrayna’dan kripto para yatırımcılarını ilgilendiren çok önemli bir hamle geldi.

Ukrayna da “Polkadot” dedi! Bilindiği üzere son birkaç haftadır Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik bütün dünyanın odak noktasına yerleşmiş, nihayetinde geçtiğimiz hafta bu gerginlik Rusya’nın işgaline dönüşerek yeni bir savaşa kapı açmıştı. Neredeyse son bir haftadır her gün birbirinden acı görüntüler görmeye başladığımız Ukrayna’da işlerin iyi gitmediği bir gerçek. Ekonomik olarak zora düşmek istemeyen hükümet ise, geçtiğimiz günlerde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile bağış kabul edildiğini açıklamıştı.

Kripto para dünyasının en önemli iki para biriminin, herhangi bir ülkenin kripto para varlıklarla bağış kabul etmek istemesi anında akla gelmesi şüphesiz şaşırtıcı değil. Ancak alt coinler arasında önemli bir yere sahip olan Polkadot’un kurucusu Gavin Wood, para biriminin bu statüsünü korumasını ve hatta güçlendirmesini istediği için olacak ki, Ukrayna hükümetine açık çağrıda bulunmuş ve Polkadot ile yardım hesabı açması halinde kendisinin 5 milyon dolarlık yardımda bulunacağını ifade etmişti.

Ukrayna da “Polkadot” dedi!

İşte bu çağrı bugün itibariyle karşılık bulmuş oldu ve Ukrayna hükümeti yaptıkları: “Ukrayna halkı, özgürlüğümüzü korurken küresel kripto topluluğunun desteği ve bağışları için minnettar. Artık Polkadot bağışlarını da kabul ediyoruz: Yakında daha fazla kripto para birimini kabul edeceğiz” açıklamasıyla birlikte artık Polkadot olarak da bağış kabul ettiğini duyurdu.

Hükümet tarafından paylaşılan cüzdana bakıldığı zaman ise, hesabın paylaşıldığı andan bu yana 200.000 dolara yakın bağış toplanıldığı görülüyor.

Avrupa’da yılın otomobili belli oldu