Kripto para borsaları tarihi bir sınavdan geçiyor!

Kripto para piyasası dipte!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve neredeyse bütün dünya ülkelerinin bir şekilde Rusya’ya karşı tavır almasıyla başlayan süreçte, oklar kripto para borsalarına çevrildi!

Kripto para borsaları tarihi bir sınavdan geçiyor! Kripto para dünyasının var oluş amacı olarak her zaman “merkeziyetsizlik” ve “bağımsızlık” kavramları ön plana atılır. Ancak ne var ki son yıllarda kripto paralara karşı getirilen en önemli eleştirilerin başında ise, bu varlıkların ortaya çıkış nedeni olarak gösterilen bu iki olgudan uzaklaşması gelir. Tabi bugüne kadar bu durumu sınayacak önemli bir gelişme yoktu ancak artık var.

Bilindiği üzere Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmek istemesi ve bu devlete saldırmasıyla birlikte bir anda Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nin oldukça sert yaptırım kararları devreye girmiş ve bu kararlara hemen her gün bir yenisi eklenmeye başlanmıştı. Git gide finansal sistemin dışına itilen Rusya ise, her ne kadar henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da git gide kripto varlıklara daha sıcak bakar bir hale gelmişti.

Kripto para birimleri ile insan ticareti yapılıyor iddiası

Kripto para borsaları tarihi bir sınavdan geçiyor!

İşte gelinen bu noktada, dünyanın çeşitli bölgelerinden kripto para borsalarının Rus vatandaşların erişimine kapatılması yönünde çağrılar çığ gibi büyümeye başladı. Ancak şu an için en ünlü kripto para borsalarının bu istekler karşısındaki tavırları net.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Rus kullanıcıların hesaplarına engel konmasının kripto paraların mantığına aykırı olacağını dile getirerek bu istekleri geri çevirdi. Coinbase ise, kanunlarla emredilmediği sürece böyle bir hamle yapmayacaklarını duyurdu. Kucoin ve OKX gibi borsalar da benzer açıklamalar yaptı.

Bu durum şu an için kripto para borsalarının kendi ilkelerini korudukları ve var oluş amaçlarına uygun hareket ettiklerini gösteriyor. Ancak önümüzdeki günlerde bu konuyla alakalı yapılacak bir yasal düzenleme sonucunda, işler çok başka bir boyuta ulaşabilir bunu da unutmayalım.

Facebook, RT ve Sputnik’i tüm AB’de kısıtladı