Avrupa’da yılın otomobili belli oldu

kia

Her yıl düzenli bir şekilde gerçekleştirilen “Avrupa’da Yılın Otomobili” yarışmasının 2022 yılı kazananı nihayet açıklandı.

Avrupa’da yılın otomobili belli oldu! Avrupa’da Yılın Otomobili yarışması, artık otomobil markaları için bir prestij, önemli bir gösterge halini aldı. Bu ödülü kazanmak neredeyse bütün markaların en önemli önceliklerinden biriyken, 2022 yılı için ipi göğüsleyen isim tam elektrikli otomobil modeli EV6 ile Kia oldu.

Tarihinde ilk defa Avrupa’da Yılın Otomobili unvanını alan Kia’ya bu ödülü, çıktığı günden bu yana otomotiv dünyasının önde gelen isimlerinden oldukça olumlu geri bildirimler alan Kia EV6 oldu. Bununla birlikte, final mücadelesinde yer alan 7 araçtan 6’sının tamamen elektrikle çalışması ise, bundan sonra otomotiv sektörünün hangi yönde gelişeceğini açıkça göstermiş oldu.

Bu yıl 59. düzenlenen ve Kia’nın ilk defa kazandığını söylediğimiz yarışmada kimler nasıl karar veriyor diye merak ediyorsanız hemen merakınızı giderelim. Bu yarışmada 22 Avrupa ülkesinden toplam 59 jüri üyesi bulunuyor ve bu üyelerin verdiği oyların toplamına göre de yılın otomobili belirleniyor.

kia1

Avrupa’da yılın otomobili belli oldu

Örneğin bu yılki yarışmada Kia EV6 toplam 12 jüriden en yüksek oyu aldı. Buna karşılık rakiplerinden biri olan Renault Megane E-TECH ise 15 jüriden en yüksek oyu almıştı. Ancak genel toplamda 279 puan toplayan Kia EV6 birinci seçilirken, 265 puanda kalan Renault Megane E-TECH ikinci, Hyundai Ioniq 5 ise topladığı 261 puanla üçüncü oldu.

Diğer finalistler ve aldıkları oylar ise şu şekilde;

– Peugeot 308 – 191 puan

– Skoda Enyaq iV – 185 puan

– Ford Mustang Mach-E – 150 puan

– Cupra Born – 144 puan

realme GT 2 Serisi’ni resmi olarak tanıttı