Samsung Galaxy Awesome Unpacked lansman etkinliği hakkında bilgiler geldi

a56

Şubat ayının başlarında Samsung , şirketin Amiral Gemisi Galaxy S22 serisini Galaxy Tab S8 ile birlikte tanıttığı Galaxy Unpacked etkinliğini düzenledi. Şimdi, şirketin yaklaşmakta olan orta sınıf cihazlarının lansmanı için başka bir etkinlik düzenlemeyi planladığına dair söylentiler ortaya çıktı.

İddiaya göre Samsung Galaxy Awesome Unpacked etkinliği 8 Mart 2022 için planlanmış durumda. Samsung’un yıllar boyunca orta sınıf lansmanlarının olağan zaman çizelgesiyle uyumlu diyebiliriz.

Bu yıl, Samsung’un dikkat çekenler olarak Galaxy A53 5G ve Galaxy A73 5G’yi piyasaya sürmesini bekliyoruz . Bununla birlikte, ikiliye yaklaşmakta olan Galaxy A33 ve Galaxy A23 cihazları bile katılabilir. Şu anda, lansman etkinliğinin tam olarak ne zaman gerçekleşeceğine dair daha ince bir ayrıntı yok, ancak birçok Samsung orta sınıf cihazını çevreleyen son sızıntılara göre, ayın ikinci haftasından sonra bekleyebiliriz.

Samsung Galaxy A53 5G özellikleri 

Şimdiye kadar, yaklaşmakta olan Galaxy A53 5G’nin maksimum 120Hz yenileme hızına sahip 6.52 inç FHD+ 120Hz AMOLED ekrana sahip olduğu söyleniyor.

Samsung Galaxy Awesome Unpacked

Cihaz, Exynos 1200 olarak adlandırılan, piyasaya sürülmemiş bir Samsung orta seviye SoC ile donatılmış olarak gelecek. SoC, 2,4 GHz’de saat hızına sahip iki yüksek performanslı çekirdeğe ve maksimum 2,0 GHz saat hızına sahip altı çekirdeğe sahip olacak. CPU, grafikler için Mali G68 GPU tarafından desteklenir. Cihaz, 6GB ve 8GB olmak üzere iki ram çeşidiyle gelecek. Ayrıca, bir microSD kart ile 1 TB’a kadar genişletilebilen en az 128 GB dahili depolamaya sahip olduğu söyleniyor.

Cihazın 25W şarj desteğine sahip 5000mAh pil barındıracağı söyleniyor. Arka dörtlü kamera kurulumu muhtemelen 64MP birincil sensöre, 12MP ultra geniş lense, 5MP makroya ve 5MP derinlik sensörüne sahip olacak.

Samsung Galaxy A73 5G özellikleri 

Galaxy A73 5G sızıntıları, cihazın 6.7 inç FHD+ AMOLED ekranla geleceğini belirtiyor. 90Hz ekran yenileme hızına ve daha yüksek dokunmatik örnekleme hızına sahip olacak. Telefondaki ekran bir delikli panel olacak ve önceki modelde olduğu gibi ekran altı parmak izi tarayıcısına sahip olması bekleniyor.

Samsung Galaxy Awesome Unpacked

Optik açısından, akıllı telefonun yükseltilmiş 108MP birincil lens ile dört kamera kurulumuna sahip olması bekleniyor. Birincil lens, OIS (Optik Görüntü Sabitleme) desteğine sahip olacaktır. 12MP ultra geniş sensör eşlik edecek ve telefoto veya yardımcı sensörlere sahip olabilir.

Kaputun altında, Samsung Galaxy A73 5G’nin bir Snapdragon 7XX yonga seti tarafından desteklenmesi bekleniyor. 8 GB RAM ve 128 GB yerleşik depolama ile eşleştirilmiş Snapdragon 750G SoC olabilir. Son olarak, telefonun 25W hızlı şarjlı büyük bir pile sahip olması ve  Android 12  işletim sistemi ile çalışması bekleniyor.

Peek Performance etkinliği tarihi belli oldu