Kripto paralar yükselecek mi? İşte 3 yeni senaryo

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Son hafta ortaya çıkan aşırı düşüş nedeniyle kripto paralar yükselecek mi sorusu büyük merak uyandırıyor. Hadi gelin bununla ilgili ortaya atılan 3 senaryoya birlikte bakalım.

Öncelikle kripto paralar yükselecek veya düşecek gibi kesin bir yorum yapmanın doğru olmadığını söyleyelim. Ayrıca sizlere kesin yorum yapanları dikkate almamanızı öneriyoruz. Şu anda Bitcoin 46 bin dolar seviyelerine kadar düştü ve bir türlü eski yerine kavuşamıyor. Ayrıca altcoin olarak adlandırılan kripto paralarda da sert düşüşler var.

Atom, Ada, Link ve Polkadot gibi birçok kripto para biriminde sert düşüşler yaşandı. Ayrıca Ethereum yine benzer şekilde aşağıya doğru kırdı. Tüm bunlar piyasalarda büyük bir korkunun ortaya çıkmasına neden oldu.

Kripto paralar eski haline gelecek mi?

Kurumsal şirketler Bitcoin ve diğer kripto paralara yönelince çok sert yükselişler ortaya çıktı. Ancak şimdi meydana gelen bu düşüş ile birlikte ortaya 3 farklı senaryo çıktı. Uzmanlar tarafından ortaya atılan ilk senaryo, “W” şeklinde bir yükselişe işaret ediyor. Eğer böyle bir şey gerçekleşirse kripto paralar bir süre daha yükselip sonra yeniden düşerek tekrar yükselecek.

kripto paralar yükselecek

Analistler tarafından ortaya atılan bir diğer senaryo ise bu düşüşün bir süre daha kısa süreli devam edeceği yönünde. Bazı balinaların küçük çaplı satışlara devam etmesi yine bu kripto para birimini 40 bin dolar seviyelerine kadar çekebilir. Öngörülen üçüncü senaryo ise daha çok sert yükselişin yaşanacağı ile ilgili. Elon Musk ve diğer bazı ünlü girişimcilerin kripto paralara çok fazla destek vermesi fiyatlardaki artışı korkunç seviyede yukarı çekecektir.

Türkiye’de en güvenilir kripto para borsası hangisi?

Yukarıda belirttiğimiz senaryolar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para piyasasında işlem yaparken dikkatli olmanızı öneriyoruz. Peki sizin kripto paralar ile ilgili tahminiz nedir? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.