Twitter’ın yeni CEO’su Elon Musk oldu

Elon Musk Twitter

Twitter’ı satın aldıktan sonra şirketin CEO’su Parag Agrawal’ı kovan Elon Musk, şirketin yeni CEO’sunun kendisi olduğunu açıkladı.

Elon Musk-Twitter anlaşması tamamlandı tamamlanmasına ama bu ikili daha uzunca bir süre gündemden düşmeyecek gibi görünüyor. Çünkü 44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla şirketin yeni sahibi olan Elon Musk, şirkette önemli değişiklikler yapmaya devam ediyor.

Bildiğiniz gibi Elon Musk’ın Twitter satın alacak olması şirket içinde pek iyi karşılanmamıştı. Çünkü pek çok Twitter çalışanı Musk’ın şirketi satın almasından rahatsızdı. Ayrıca yönetimin de bu anlaşmayı yapmak istemediği ama 44 milyar dolarlık teklif karşısında çaresiz kaldıkları biliniyordu. Bu endişelerin boş yere olmadığı daha ilk günden anlaşıldı. Çünkü Elon Musk’ın Twitter anlaşmasını tamamladıktan sonra yaptığı ilk iş, şirketin başındaki üç ismi kovmak oldu. Bunlardan biri de şirketin CEO’su Parag Agrawal’dı.

Musk, Agrawal’ı kovduktan sonra yerine kimi atayacağı merak konusu oldu. Ancak görünen o ki Musk’ın CEO olarak yeni birini atama gibi bir niyeti yokmuş. Çünkü Musk, yeni CEO’nun kendisi olacağını açıkladı. Böylece birkaç gündür kulislerde dolaşan bu iddia doğrulanmış oldu.

twitter 3

Elon Musk, sahibi olduğu Tesla ve SpaceX şirketlerinde de CEO koltuğunu başkasına emanet etmek yerine bu rolü kendisi üstleniyor. Bu yüzden Twitter’da da CEO koltuğuna kendisinin oturması çok da şaşırtıcı değil. Ancak Musk’ın şirketi alması bazı endişeler yarattığı için Musk’ın bu endişeleri gidermek adına daha ılımlı bir ismi CEO görevine getirebileceği konuşuluyordu. Ancak görünen o ki şirketin üzerinde yarattığı baskıya rağmen Musk’ın bu endişeleri gidermek gibi bir kaygısı yok. Aksine eleştirileri beraberinde getiren tartışmalı hamleler yapmaya devam ediyor.

The Last of Us dizisinin yayın tarihi belli oldu