Elon Musk Twitter ofislerine giriş yaptı

Elon Musk Twitter

Elon Musk Twitter ofislerine giriş yaptı. Elinde bir lavaboyla binaya girdiği bu tarihi anın videosunu da Twitter’dan paylaştı.

Aylardır devam eden ve adeta çok bilinmezli bir denkleme dönen Elon Musk Twitter anlaşması nihayet tamamlanıyor. Hatırlarsanız Elon Musk önce Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir teklif sunmuş, bu teklif kabul edildikten sonra ise anlaşmadan caymıştı. Ancak Twitter yönetimi Musk’ın peşini bırakmadı ve 44 milyar dolarlık bu anlaşmayı tamamlaması için dava açtı. Ancak daha bu dava başlamadan Elon Musk bir kez daha çark etti ve anlaşmayı tamamlayacağını söyledi.

Elon Musk Twitter davasının Şubat 2023'e ertelenmesini istedi

Musk’ın bu son açıklamasının ardından ABD hükumetinin anlaşmaya engel olabileceği yönünde haberler çıktı ama bu haberlerin de gerçek olmadığı anlaşıldı. Sonunda Elon Musk Twitter anlaşmasının tamamlanmasının önündeki tüm engeller kalktı. Böyle olunca da anlaşmanın bu hafta tamamlanması beklenmeye başladı. Görünen o ki o bekleyiş nihayet sona eriyor. Çünkü Elon Musk, bu akşam Twitter’dan bir paylaşım yaparak Twitter ofislerine giriş yaptığını gösterdi. Musk’ın Twitter ofislerinden paylaştığı kısa videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Elon Musk’ın Twitter ofislerine neden elinde bir lavaboyla girdiğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu sorunun cevabı Musk’ın tweetinde paylaştığı metinde saklı. Musk’ın yazdığı “Let that sink in!” ifadesi birebir çevrildiğinde “bu lavaboyu içeriye alın” anlamına geliyor. Ancak bu ifadenin İngilizce’deki asıl karşılığı “bir şeyin aklınıza girmesi, anlaşılması”. Yani Musk, elindeki bu lavaboyu yaptığı kelime şakasının bir parçası olarak kullanıyor. Yine de Musk’ın bu girişi, Twitter çalışanlarını da endişelendiren anlaşılması güç tavırlarının şirkette etkisini daha ilk günden hissettirmeye başlayacağının bir göstergesi.

Mark Zuckerberg’e Meta yatırımcılarından uyarı geldi