Elon Musk Twitter anlaşmasını tamamlamak üzere

Elon Musk Twitter

Elon Musk Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak üzere. Daha önce anlaşmadan cayan Musk, bir kez daha fikir değiştirip anlaşmayı tamamlamaya karar verdi.

Elon Musk Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir teklif yaptığında, bütün yıl teknoloji dünyasının gündemini meşgul edecek bir mevzunun fitilini yakmış oldu. Haftalarca Elon Musk’ın bu anlaşmayı tamamlayıp tamamlamayacağı, tamamlarsa Twitter’ın geleceğinin nasıl olacağı konuşuldu. Musk sonunda bu anlaşmadan caydı ama bu kez de Twitter Musk’ın peşine düştü ve taahhütte bulunduktan sonra anlaşmayı tamamlamadığı için Musk’a dava açtı.

Ön hazırlık sürecinde sıkça teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden bu dava her iki taraf hakkında da kirli çamaşırların ortaya dökülmesine sebep oldu. Hatırlarsanız daha birkaç gün önce Elon Musk’ın dava sürecinde toplanan kişisel mesajları internete yayıldı. Tüm bu atışmaların ve karmaşanın ardından iki tarafın uzlaşmaya varması çok zor görünüyordu. Ancak bu akşam son derece sürpriz bir gelişme yaşandı. Görünen o ki Elon Musk Twitter anlaşmasını tamamlamaya karar vermiş. Üstelik ilk başta teklif ettiği 44 milyar dolarlık fiyatıyla.

Elon Musk Twitter davasının Şubat 2023'e ertelenmesini istedi

Bloomberg’ün bu akşam yayınladığı flaş haberine göre Elon Musk Twitter’ı orijinal fiyatıyla satın almayı kabul etti. Musk’ın bu konuda neden bir anda karar değişikliğine gittiği merak konusu. Twitter yönetimi ya da Elon Musk henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamış olsa da, borsada Twitter hisselerinin alış ve satışının durdurulması anlaşmanın tamamlanmaya yakın olduğunu gösteriyor. Bu anlaşmanın akıbetinin birkaç gün içinde netlik kazanması bekleniyor.

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro tasarımı tüm hatlarıyla görüldü