Twitter artık yeni CEO’ya emanet

Twitter CEO Linda Yaccarino

Twitter’da yönetim el değiştirdi. Elon Musk’ın yeni CEO olarak seçtiği Linda Yaccarino, dün resmi olarak şirketin başına geçti.

Twitter’ı satın aldığı günden beri gündemden düşmeyen Elon Musk, bu süreçte dünyanın en tartışmalı figürlerinden birine dönüştü. Musk’a karşı tepkiler o kadar büyüdü ki ABD’de bazı Tesla sahipleri, sırf Musk ile ilişkili ile diye arabalarını satacak noktaya geldi. Buna bir de Bluesky gibi alternatif uygulamaların yükselişi eklenince Musk’ın 44 milyar dolar ödediği şirketin selameti tehlikeye girdi. Bu da normalde muhalifleriyle zıtlaşmaktan geri kalmayan Elon Musk’ın tutumunu biraz yumuşatmasına sebep oldu. Son dönemde gündemde eskisi kadar sık yer almayan Musk, bununla da kalmayıp Twitter ile arasına daha fazla mesafe koymak için şirket yönetimini devretmeye karar verdi. Musk, şirketin yeni CEO’su olarak ise Linda Yaccarino’yu seçti.

Elon Musk, CEO görevini Linda Yaccarino‘ya devredeceğini ilk duyurduğunda, bu değişiklik temmuz ayında gerçekleşeceğini söylemişti. Ancak görünen o ki Musk şirketin selameti için bu geçişin bir an önce yaşanması gerektiğine karar vermiş. Çünkü Linda Yaccarino dün resmi olarak görevinin başına geçti ve Twitter’ın yeni CEO’su olarak ilk gününü geçirdi.

Twitter, tartışmalı birinin hesabını aktive etti

Bu hafta başında The New York Times’ta yayınlanan bir makale, Twitter’daki kan kaybının boyutunu gözler önüne serdi. New York Times tarafından elde edilen bilgilere göre şirket son beş hafta reklamlardan sadece 88 milyon dolar gelir elde etmişti. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 59 daha düşüktü. Böylesine büyük bir düşüş yaşandığı göz önüne alındığında, Musk’ın bir an önce şirketi normalleşme yoluna sokmak istemesi pek de şaşırtıcı değil.

Öte yandan bu hafta Twitter üzerinden yayınlanan What is a Woman belgeselinin Elon Musk’ı yeni bir tartışmanın ortasına atması da Musk’ın görevi bir an önce Yaccarino’ya devretmek için acele etmesine sebep olmuş olabilir. Çünkü transfobik bulunan bu belgeselin sansürlenmesi üzerine pek çok kişi Musk’a yüklenirken, Musk sansürü kaldırdıktan sonra da bu kez diğer taraftan topa tutuldu. CEO olarak zor bir sorumluluk üstlenen Elon Musk, görevini Yaccarino’ya devrederek bu sorumluluktan da bir an önce kurtulmak istiyor olabilir.

PlayStation Plus’tan bu ay ayrılacak oyunlar belli oldu