Elon Musk Thoma Bravo rekabeti kızışıyor

Elon Musk attığı bir tweet yüzünden problem yaşıyor

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın Twitter hamleleri, teknoloji ve finans dünyalarını meşgul etmeye devam ediyor.

Elon Musk Thoma Bravo rekabeti kızışıyor. Elon Musk’ın çok iyi beecerdiği onlarca konudan biri de gündemde kalmak olsa gerek. Diğer birçok milyarderin aksine, sürekli göz önünde olmayı ve konuşulmayı bir hayli seven Elon Musk, özellikle son hamlesiyle bu isteğini fazlasıyla tatmin etmişti.

Elon Musk Thoma Bravo

Bilindiği üzere bir anda Twitter’ın %9,2’lik hissesini satın aldığını açıklayan ünlü milyarder, bunun için kişisel servetinden yaklaşık 3 milyar doları gözden çıkarmıştı. Ne var ki daha Elon Musk bu parayı ödeyeli ya da ödemeyi taahhüt edeli belki saatler olmadan, yaptığı yatırım yaklaşık %20 oranında değerlenerek kendisine yüzlerce milyon dolar getirmişti.

Elon Musk Thoma Bravo rekabeti kızışıyor

Elon Musk Thoma Bravo

Daha sonra ortaya çıkan bilgilerde ise, Elon Musk’ın Twitter’ın %9’uyla değil tamamıyla ilgilendiği ve bunun için 43 milyar dolar gibi dudak uçuklatan bir teklif yaptığı konuşulmaya başlandı. Ancak gelen son haberler, ünlü milyarderin canını sıkabilir. Çünkü bu satın alma sürecinde Elon Musk’ın yeni bir rakibi var: Thoma Bravo.

Elon Musk Thoma Bravo

Amerika’nın köklü ve güçlü yatırım şirketlerinden biri olan Thoma Bravo, bünyesinde bulundurduğu varlıklar sayesinde değeri 100 milyar doları üzerine çıkmış vaziyette. Ancak bu tutar, daha şimdiden 43 milyar dolar teklif almış bir platformu tek başına satın almaya yeter mi işte orası muallak.

Öte yandan Thoma Bravo’nun Twitter için ne kadarlık bir teklif yaptığı ve ünlü sosyal medya sitesine sahip olmak için yanına bir ortak alıp almadığı şimdilik bilinmiyor. Kesin olan şeyse gerek Twitter gerekse de Elon Musk önümüzdeki günlerde sıkça gündeme gelmeye devam edecek gibi görünüyor.

Ekran kartı fiyatları düşecek mi?